Roliga lekmattan

Bara på några dagar har Leia börjat tycka om att ligga på lekmattan betydligt mer och framförallt längre stunder. Händerna vill hon gärna ha i munnen, men det har börjat finnas mer intresse för leksaker nu än vad hon haft tidigare. Såklart ska ju gärna de vara i munnen också. Hon har börjat hitta tekniken nu med att få bitringen till munnen och inte gå över till handen direkt, även om hon kan bli lite frustrerad till slut. Efter 10 minuter på mage utan att lägga ner huvudet och 20 minuter på rygg med att leka med leksaker så fick hon nog i samband med att vi fick besök. Hon upptäckte sin spegelbild idag också, hennes reaktion var så rolig när hon plötsligt såg ett ansikte i sin leksak!
 

Grillade kotletter med champinjonsås

 
Grillade kotletter med champinjonsås
40 minuter
 
4 kotletter
matolja
kinesisk soja
sambal oelek
grillkrydda
svartpeppar
citronarom
chili explosion
 
300 g champinjoner
1 tsk curry
chili explosion
salt
1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
1½ dl creme fraiche
3 dl grädde
2 msk oxfond med rödvin
1 svampbuljongtärning
sambal oelek
 
Blanda ingredienserna till marinaden och marinera kotletterna i ca 30 minuter i rumstemperatur. Lägg sedan på grillen i ca 5 minuter per sida.
Hacka vitlök och schalottenlök och stek.
Skiva champinjonerna fint och tillsätt till löken, stek tills de fått fin färg. Krydda med curry, chili explosion och salt.
Tillsätt creme fraiche, grädde, oxfond, buljong och sambal oelek. Låt småputtra i ca 5-10 minuter.

Lilla toker

Idag verkar vara den sista dagen som vi får mulet innan det finare vädret är på ingång, hoppas! Idag var det nästan lite kyligt ute så Leia har haft mössa när hon har sovit utomhus i vagnen. Så himla gullig när man väcker henne också, mössan sitter mer över huvudet än på. Min gostjej, hon är så mysig när hon vaknat! Jag har passat på att anteckna inför dopet i helgen medan Leia har sovit. Det är ju en del som ska planeras, fixas och hinnas med innan denna dag. Jag ser fram emot det!
 
 

Min växande lilla tjej

Tänk, det fixade sig med kameran! En kompis hade ett likadant objektiv som jag fick köpa, så jag kom dessutom billigt undan. Ibland ska man definitivt ha turen på sin sida! Den andra kameran lämnade jag tillbaka och kan nu gå över till min trygghet igen.
 
Annars har dagen varit sådär lite halvtråkig. Medan min sambo varit ute och fixat i trädgården och hållt till i garaget hela dagen, så har jag och Leia varit inne och skött den biten. Vi har passat på att rensa hennes garderob (igen), känns som att vi gjort det var och varannan vecka. Nu är det allra mesta borta i strl 50 och 56, och vi har övergått till strl 62. Vardagsrumsbordet är fullt av kläder som ska läggas ut för försäljning. De finaste kläderna kommer jag att behålla, de flesta newbie t.ex. Vem vet om det skulle kika ut en liten bebisflicka igen om några år?
 

Broken...

Jag var sådär jättesmart i torsdags. Jag råkade alltså sparka ner min systemkamera från soffan och den landade på objektivet som naturligtvis gick sönder, helvete också liksom. Det skramlar och har sig när man skakar den och den fokuserar inte längre. Suck... Var inne i stan idag och försökte få lite hjälp i kameravärlden, inte lätt för någon som tar kort bara på automatik, aldrig pillar med konstiga inställningar eller redigerar foton. Just därför fick jag rådet att inte välja en systemkamera utan istället en digitalkamera som dessutom är enklare att ta med sig (för att man liksom ska bli duktig och hinna ta kort med). Kom hem och provade och hittills är jag inte alls nöjd. Lite sådan där känsla att man vill börja hoppa och stampa i marken och skrika som ett barn för att man varit så helvetes dum från början.. Jag förstår ju att det inte alls är samma sak och säkert långt ifrån samma teknik heller och kanske behöver lite övning. Så jag fick testa denna och se vad jag tyckte, så jag får väl ta en massa kort imorgon och se om jag ändrar mig helt enkelt.
 
På fem minuter hinner min dreggeldotter blöta ner sina kläder.
 

Riktiga kap

Igår gjorde jag ytterligare ett sådant där kap ni vet, köpte ett paket med 40 klädesplagg i strl 62 för 200 kronor. Jag kommer dock inte att använda varje klädesplagg, då jag inte är jättemycket för starka färger och randigt. Vissa färger och kombinationer går an, andra inte. Därför lade jag undan de plagg som jag vet att jag inte kommer att använda. I vilket fall kom jag undan väldigt billigt och jag var mestadels ute efter klänningar och basplagg vilket jag fick nu!
 

Tjejen med dregglisen

Ett riktigt gott promenadväder och Kikki och Loke kom till oss för att gå en promenad. 7.3 km blev det, en perfekt runda. Leia har haft en bra dag och vi har lekt extra länge på lekmattan idag med glada miner. Man får passa på när hon inte kräks.. Hon har blivit helt tokig i att ha både fingrar, händer, snuttefilt och spyhandduk i munnen och hon dreglar massvis! Jag har börjat ge henne en bitring som hon använder flitigt och kan bli riktigt irriterad om hon inte får tag på den. Övning ger färdighet!
 
Kikki och våra små

Ekorrebody

Newbie har fått in några nya bodys och som jag tycker om ekorrebodyn! Jag var inställd på att köpa en med rosa ekorrar från början, men jag föll mer för den som var beige väl i butik. Som medlem får man just nu tag 3 betala för 2, så köpte också en klänning och ett par hängsleshorts samtidigt som har funnits ett tag, man får passa på! Jag tyckte annars att de hade mycket fint nu både till flickor och pojkar. De byter ju "tyvärr" ut sitt sortiment ganska ofta både på gott och ont såklart.
 

Ängel

Alltså min lilla ängel, det finaste som jag vet! Det är verkligen fascinerande hur någon kan komma in i ens liv så snabbt och ändå betyda mer än hela världen.
 

Nya vägar

Idag provade jag och Jusse en ny väg som vi aldrig hade gått förut. Vi började gå på gamla järnvägen och på vägen gick vi både utmed sjön och hittade massa annat roligt. En gammal borgruin och annat med historia som beskrevs genom skyltar utmed vägen, ett ödehus och fina små rastplatser. Absolut en runda som jag kommer att gå fler gånger! Den slutade på 7.3 km, har nu ändrat i runkeeper så den autostoppar vid pauser också efter min rensning av mobilen. Jag tyckte väl att rundan tog lite fööör lång tid om man räknade bortpauserna!
 

Summerdays

Solen har äntligen kikat fram och jag var inte sen på att sticka ut på en sexkilometare på förmiddagen. Jag finner så mycket mer inspiration till allt när det är vackert väder! (Att det vräker ner nu behöver vi ju inte ens tala om...). Det är mer liv i samhället, glada barn i många trädgårdar som lever livet på sitt sommarlov, blommor som slagit ut och doftar lång väg. Kor som råmar på ängarna, vatten som porlar i bäckar och slår mot båtars åror till sjöss och fåglars kvittrande i skogens träd. Finns många fördelar med fina svenska sommardagar!
 

Och regnet bara öser ner

Vart tog de få dagarna vägen då vi hade fint och varmt väder? Det fullkomligt vräker ner regn hos oss just nu. Hann i alla fall att putsa några fönster innan det började. Vi har för en gångs skull haft en lugn helgdag, bara myst tillsammans hela familjen och inte gjort speciellt många måsten. Igår hade vi fullt hus hela dagen med fikabesök av familjen Omarsson på förmiddagen och de blev sedan avbytta med mina föräldrar och lillebror som vi bjöd på middag (receptet hittar ni här).
 
Jag är jättesugen på att börja titta på en ny serie nu när vädret är som det är.. Pretty Little liars har jag redan kollat igenom och (tyvärr) kommer ju bara ett avsnitt ut i veckan, det är ju så himla bra. Får fundera vidare vilken serie jag ska ta mig ann nu, jag är kräsen och händer ingenting så tittar jag inte vidare. Det måste vara spänning!
 

Midsommar 2015

Årets midsommar spenderade vi tillsammans med mina föräldrar, en av mina bröder och min faster med man. Vi brukar åka till hofsnäs där det är livespelning och dans runt stången. Hofsnäs är en herrgård precis vid sjön med naturreservat många kilometer runtomkring. Helt underbart fint om sommaren med all grönska! Tyvärr hade vi inget vidare väder, men när regnet väl kom så kom det bara några droppar som tur var. Resten av dagen spenderade vi hemma hos mina föräldrar med jordgubbar och grillat på kvällen. Det blev en sen kväll vilket resulterade att vi fick väcka Leia klockan 10.30 efter att vi ätit frukost. Lilla hjärtat!
 

Free thursday

På helgmornar brukar jag göra godare frukost, just för att vi aldrig annars får tid till att äta frukost ihop. Jag har alltid varit en frukostälskare och det är viktigt för mig att vi äter gott tillsammans den tiden vi får. Idag åt vi nybakt bröd, ägg och smoothie med goda pålägg och grönsaker. En smoothie är så enkelt, bara att slänga vilka bär eller frukter som helst och blanda med mjölk, juice, kvarg eller vad som helst. Imorse blandade jag hallon, stora söta blåbär, honung, mjölk och kokoskvarg. Den nya kokoskvargen är ju bara så himla god! Imorgon blir det att göra en kokos- och ananassmoothie till frukost.
 
Idag har vi varit i stan, ätit på tugg som är stans hyfsat nya hamburgerrestaurang och handlat litegrann inför imorgon. Leia var vaken hela tiden och njöt av att få sitta upprätt i vårt knä under restaurangbesöket. Inget stöd för nacke eller rygg vill hon ha, stor tjej nu! Claes har grejat i garaget hela kvällen och jag har haft mammatid med popcorn och massa tända ljus till en film. Leiabus sover så gott med nappis och snuttefilten.
 
 
 

Toast och ledighet

En dag fylld av röjning så mycket jag orkade och hann medan lillan sov middag. Den andra middagen sov hon dock på mitt bröst, det är så mysigt! Vi har tjuvstartat ledigheten här hemma redan, då vi har långhelg från och med idag. Claes har tre dagar kvar på sitt gamla jobb, sedan kommer han att börja på sitt nya och vara hemma mer med oss. Det är vi glada över allihopa kan jag säga, en win-win situation på alla sätt!
 
Min toast är full med favoriter. Pesto, soltorkade tomater, fetaost och port salutost. Mumma!
 

LOKA

Vi har varit på Dollarstore idag för att se om vi hittar lite "bra att ha" till Leias dop, men jag hittade faktiskt inte särskilt mycket. Jag har redan beställt litegrann som kom med posten idag, älskar att få hem paket! Jag får fortsätta leta någon annanstans helt enkelt. Något jag dock hittade var de nya smakerna av loka som jag har spanat efter varje gång jag handlat, äntligen! Jag har redan smygöppnat vad jag tror är min favvis, men resten har vi smakprov på ikväll tänkte jag, mums.
 
 

Falukorv i ugn i het sås

 
Falukorv i het sås
1 timme
 
1 falukorvsring
bostongurka
rostad lök
ketchup
sötstark senap
riven ost
 
3 dl creme fraiche paprika chili
2 dl grädde
salt
svartpeppar
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär en lång reva längs hela korven ungefär halvvägs igenom och skär sedan även åt andra hållet ungefär i portionsbitar. Fyll med bostongurka och rostad lök. Ringa över ketchup och senap och toppa med riven ost.
Blanda creme fraiche, grädde, salt och peppar och häll runtom.
Sätt in i ugnen i ca 45 minuter.
 
 

En bit i taget

En dag i hemmets tecken, kände att jag verkligen behövde en sådan dag. Tvättkorgarna är tomma, jag har lagat världens godaste spenatsoppa (som ni hittar här) och fortsatt min kamp mot våra underbart fina men hemska fönster att putsa. Försöker ta ett rum om dagen, fönstertvätten måste laddas sedan ändå. Den dagen då vi byter fönster, då ska jag gladeligen slänga dessa åt skogen och sätta in fönster med avtagbara spröjs! Ett enda fönster har ju åtta smårutor på utsidan och en på insidan. Dessutom är de delningsbara och man kan därför dubbla igen. Så putsa ett fönster är som att putsa arton stycken. Vi har ett stort hus och många fönster, tror jag räknade till att det blev som runt 400-500 fönster. Så uppdelning är ett måste!
 

Mysig bebisdag

Idag har vi träffat de andra föräldrarna som vi träffade i vår föräldragrupp på en mysig fika. Sist vi vuxna träffades var vi fem stycken par och nu möttes vi som fem stycken familjer. Loke har vi ju träffat sedan dess såklart, men inte de andra bebisarna. Det är så roligt att se att vi alla har fått en ny roll i våra liv tillsammans som familj och att se hur olika alla bebisar är både på in- och utsidan! Det blev många timmar tillsammans där tiden sprang iväg ordentligt och sedan ett stopp på pizzerian på väg hem. Första målet sedan frukosten så maten försvann snabbt ner i magen!
 
Min fina familj ♡
 

Grekiska barbequespett med crashed potatoes

Ute i regn, stod mannen i mitt liv och grillade under ett paraply. Det vräkte verkligen ner över hus och mark. Inomhus hade jag förberett och färdigställt den godaste middagen vi ätit på länge. Potatisen är verkligen ett supergott tillbehör till det mesta under grillkategorin. Receptet på tzatzikin, som dessutom är den godaste som finns, hittar ni här!
 

Grekiska barbequespett med crashed potatoes
1 timme
 
Färsspett:
500 g köttfärs
3 msk honey barbequesås
salt
svartpeppar
grekisk salladskrydda
 
Blanda färsen 1 timme innan grillning och låt stå i kylskåp.
Rulla färsen till långa korvar, platta till litegrann och trä på spett.
Grilla i ca 7 minuter på varje sida.
 
Crashed potatoes:
½ kilo potatis
25 g smör
1 vitlöksklyfta
salt
svartpeppar
timjan
flingsalt
 
Koka potatisen med skal på, tills den inte riktigt är färdig rakt igenom.
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält så länge smöret och blanda i vitlök, salt och svartpeppar.
Lägg potatisen på plåt med bakplåtspapper. Ta en stekspade och tryck försiktigt på potatisens ovansida.
Pensla på vitlökssmöret, krydda med timjan och strö över flingsalt.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Sätt gärna på snabbfunktionen på ugnen de sista minutrarna för extra krispighet.

Prinsbröllop

En varm men ganska molnig dag har vi haft idag. Efter ärenden hela förmiddagen har jag och Leia satt oss framför tvn och tittar på Prinsbröllopet medan pappa åker motorcykel en stund. Jag började naturligtvis gråta så fort Sofia visade sig i altargången medan Leia slumrade till så fort prästen började prata. Lite lik mamma är hon nog ändå, haha. Så himla vackra de är brudparet, nervösa och gråtfärdiga precis likt allt vanligt folk.
 
Vi ska fortsätta att mysa här framför tvn tillsammans innan vi ska börja med kvällens middag, grillat såklart!
 

Krämig fläskfilégryta


Krämig fläskfilégryta
30 minuter
 
1 fläskfilé
salt
svartpeppar
1 burk hela champinjoner
1 msk tomatpuré
1 msk sambal oelek
½ msk kinesisk soja
1 msk balsamico
1½ msk oxfond
1 vitlöksklyfta
4 dl creme fraiche
150 g philadelphia
½ dl mjölk
1 dl vatten
 
Putsa fläskfilén, skär den i centimetertunna skivor och stek i smör. Krydda med salt och svartpeppar.
Tillsätt champinjoner i stekpannan.
Blanda övriga ingredienser i en skål och häll sedan över i stekpannan och låt puttra i ca 5-10 minuter.

Blommar!

Värmebölja! Vi har haft över 25 grader idag och inte mycket blåst. Lillan har inte varit tillfreds med särskilt mycket idag, men vi har försökt att vara utomhus en del ändå. Tyson har sprungit runt i gräset, jagat flygfän och spanat på fåglar. Vår lilla jägare! Vår ena granne talade om att han brukar vara inne hos dem och äta av deras katts mat medan den sitter och tittar på, mindre roligt kanske.. Men han är så omtyckt här av både människor och djur att ingen bryr sig riktigt om sådant, på gott och ont..
 
De tidiga blommorna har börjat slå ut, alla syrener blommar för fullt och jag har även sett att vissa av de blommor som jag planterade detta året i rabatterna börjar ta sig. Alla tycker om solen!
 
 

Kall currysås

Igår var första kvällen som vi åt middag utomhus, även om det faktiskt var lite kyligt. Men det är något speciellt med att sitta på altanen och se solen dala ner bakom hus och träd, ta en paus i middagen för att prata med grannar och få tid till att prata i lugn och ro. Leia somnade på direkten när jag lade henne efter att ha gosat i mitt knä en lång stund. Det märks att frisk luft ger trötta och nöjda barn!
 
Jag slängde ihop en snabb tonfisksalllad, det är så enkelt att bara slänga ihop vad man har i kylen!
 
 
Kall currysås
2 minuter
 
creme fraiche
curry
gurkmeja
basilika
oregano
svartpeppar
salt
italiensk salladskrydda
 

Soliga dagar seglar förbi

Det är så härligt väder nu, över 20 grader och jag njuter verkligen till max! Vi har gått en mysig promenad med Kikki och lilla Loke bland Sveriges sköna ängar och skogar. En 7 kilometare blev det i solen, riktigt gott! Vi har hunnit med ärenden också, bland annat att byta Leias babysitter då den gått sönder på flera ställen. Det borde den inte göra efter bara några veckor kan man ju tycka? Väl hemma slängde vi på oss sommarkläder och jag passade på att klippa gräset medan Leia vilade i vagnen vilket hon gör fortfarande. Snart får det bli uppgång så hon kan somna senare!
 
 

Fina älskade du..

Mammas fina och glada tjej! Det känns som du kom till oss igår, samtidigt som att det känns som att du varit hos oss så länge jag kan minnas. Tänk att du ska finnas i våra liv så länge vi lever ♡
 

Lax i vitt och dragon

Jag letade efter detta recept här på bloggen häromdagen, men hittade det aldrig. Så det måste ju betyda att jag har glömt att bjuda er på det godaste receptet på lax som finns! Egentligen är detta en riktig helgrätt, men det fick bli en vardagsrätt för denna gång. För bästa smak så använder jag färsk lax, har tröttnat lagom mycket på de tråkiga färdigpackade filéerna.. Och sen pressad potatis till, mums.
 
 
Lax i vitt och dragon
40 minuter
 
½ färsk lax (alternativt 4 laxbitar)
1 purjolök
salt
citronpeppar
3 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 dl vitt vin
2 fiskbuljongtärningar
1 dl vatten
dragon
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva purjolök i tunna skivor, lägg i en smord form. Lägg laxen ovanpå. Salta och peppra.
Blanda övriga ingredienser i en kastrull, vispa och värm upp (inte koka).
Häll såsen över laxen och ställ in ugnen i ca 25 minuter.

Helnjuta i halvskugga

Vi har njutit av vädret hela dagen hittills. Vi gick en promenad till pastorexpedition där jag hade ärenden, sedan har Leia fortsatt att sova i vagnen. Vi har ätit ute och ligger nu och vilar oss på en filt på gräsmattan. Tvätten ska ut på linan för första gången detta år om en stund, det är riktig sommarfeeling det! Det är bara mysigt att gå ut på gräsmattan barfota med sin korg på höften med nytvättade, äppeldoftande kläder och låta de torka i de varma vindarna. Och att jag just nu har en supersöt dotter snuttandes på nappen bredvid mig gör det hela inte alltför tokigt alltså. Som hon njuter utomhus!
 

Sommarlov för de små

Idag är dagen som de flesta ha väntat så spänt på, dagen då barnen i skolorna får sommarlov. Efter vårt tvåmånadersbesök på BVC åkte vi till mitt förra jobb för att spendera sista tiden i förskoleklassen tillsammans. De blev alla så glada att äntligen få träffa Leia och de kramade och rådde om mig direkt, mina fina barn! Jag är så stolt över vilka de har utvecklats till att vara och att de har så starka personligheter allihop. Jag blev riktigt rörd där ett tag.. Ett år går så snabbt, helt otroligt!
 
När vi kom hem vägrade jag att ställa mig i köket och laga det jag planerat. Jag slängde istället ihop lite av vad vi hade hemma, allt för att få ställa mig framför grillen i det helt underbara vädret som Sverige bjudit oss på idag!
 
 

Thaigryta

Vi har farit och flängt idag. Vi har varit på mitt jobb och hälsat på och sagt hejdå till min chef som kommer sluta nu innan sommaren, lunchat med fina gravida Josefine och shoppat med Elin. Älskar dagar då jag har tid att träffa de som ligger varmt om mitt hjärta!
 
Och det var riktigt härligt att komma hem och laga god mat lagom till Claes kom hem. Med eller utan ris, jag körde utan!
 

Thaigryta
30 minuter
 
3 kycklingfiléer
salt
grillkrydda
1½ paket wokgrönsaker (tinade)
1 tsk ingefära
1 burk kokosmjölk
1-1½ msk röd currypasta
1 lime
 
Skär kycklingen i mindre bitar och stek med matolja i wokpanna. Krydda med salt och grillkrydda.
Häll i wokgrönsaker och krydda med ingefära. Tillsätt koksmjölk och röd currypasta.
Pressa i limesaft och låt puttra i 15 minuter.

Vi uppskattar helgerna till max

Denna helgen har varit fullt upp i vanlig ordning. Vi har varit på Ikea med Leias mormor och morfar, haft tapaskväll och jag fick en timmes fotvård av mitt fina hjärta. Vi har också haft besök av hans kusin med barn och mamma och vi är nu på väg för att ha lite egentid medan Leia ska vara hos sin mormor och mysa. Vi ska på restaurang och sen kika på Elfsborg. Det var länge sedan vi åt ute nu, så det kommer bli en mysig kväll! 
 
 
 

Vegetarisk omelett

Jag har sedan ett ganska långt tag tillbaka varit dålig på att skriva recept och kanske också inte riktigt haft inspiration till att laga massa ny mat. Ordentligt med mat har jag dock lagat varje dag och nu börjar fingrarna klia litegrann för att experimentera igen. För första gången på många veckor har jag nu skrivit handlingslista (som jag alltid gjort förut) och känner mig inspirerad till kanske också inspirera er! Förut var recept en stor del av min blogg, så:
 
Vad tycker ni om att få nya recept på bloggen?
 
Olika omeletter är superluncher, speciellt för oss som är föräldralediga och vill slänga ihop något snabbt och mättande.
 
 
Vegetarisk omelett
10 minuter

2 ägg
2 msk grädde
salt
svartpeppar
oregano
2 soltorkade tomater
1 liten näve oliver
2 msk pesto
Fetaost
 
Vispa ner ägg och grädde lätt med en gaffel i en bunke, krydda och tillsätt pesto.
Skär soltorkade tomater, oliver och fetaost i mindre bitar och lägg i bunken. Blanda.
Stek i smör i ca 5-10 minuter. Vänd över ena halvan över den andra och servera.

Utedag i det varma

Idag har vi varit ute nästan hela dagen från att vi åt frukost på morgonen. Jag har gjort diverse sysslor utomhus och Leia har legat nöjd och glad i vagnen nästan hela dagen. En liten stund lade vi oss på en filt där solen värmt upp marken och0 myste tills lillan somnade så gott. Mer sådana här dagar till oss nu, så kanske vi dessutom slipper att vara blekfeta hela sommaren! Jag verkligen älskar att ha hus och trädgård på sommaren. Att kunna gå direkt ut på altanerna utan skor och gå barfota på gräset. Det är så avkopplade att bara kunna ta ett glas vin medan grillen går varm och man njuter av dagens sista varma solstrålar.
 

Leia 2 månader

♡ Du vill sitta upprätt och titta på allt i din omgivning
♡ Du ler socialt många gånger per dag
♡ Du har gjort ditt första skratt med ljud
♡ Du jollrar när man kommunicerar med dig
♡ Du sitter utan stöd för nacken när du hålls sittande i vårt knä
♡ Du är lite mammig
♡ Du äter var fjärde timma
♡ Du sover 6-8 timmar i sträck om nätterna
♡ Du sover i din egen säng
♡ Du väger 5110 g och är 57.5 cm lång
 

En gammal examensdag

Jag älskar den nya funktionen på Facebook där man får uppdateringar om sina minnen från detta datum tillbaka i tiden. Idag fick jag ett minne från att det var två år sedan jag tog min förskollärarexamen. Jag måste säga att det känns längre sen än så, bara två år ute i arbetslivet som utbildad förskollärare. Trots alla rubriker, trots stora barngrupper och låg personaltäthet, så älskar jag mitt jobb. Jag har kämpat vidare trots omständigheterna, för barnens skull. Jag älskar att vi against all odds får en fungerande vardag genom att arbeta tillsammans och ta oss igenom dagarna mestadels genom glädje, det gör det så mycket enklare! Jag älskar att vara bland de första som förbereder barnen för sina första år i livet och den långa skolgång de har framför sig. Jag älskar att vara ett bollplank och en upptäckare för alla tokiga tankar och idéer och att vara den stora bamsekram som möter barnen på morgonen. Hur mycket jag än tycker om att vara mammaledig, så kommer en liten del av mig alltid längta till "alla mina andra barn" - på världens bästa arbete.
 
Jag på min examensdag, en megavarm dag i juni.
 
 

Underbara efterlängtade!

Idag på förmiddagen har Ida och William varit hos oss och njutit av det fina vädret! Äntligen kan man vara utomhus! Visst blåser det en del, men solen lyser och himlen är klarblå med några små obetydliga slöjmoln. Jag passade på att klippa gräset medan de andra var på lekplatsen och cyklade ute på gatan. Sedan har vi ätit glass och lekt på tomten en stund. Det är ju det här vädret som jag har längtat efter och trott att jag skulle få njuta av under min första tid som mammaledig och äntligen kommer den! Jag har därför passat på att njuta av den i en solstol en stund medan Leia fortfarande sover gott i vagnen.
 

Bebis älskar bebis

Om man tycker att sin egen bebis växer snabbt som man ser varje dag, vad gör då inte andras? Vi har varit hos Kicki, Casper och Clara idag och speciellt Clara växer så det knakar. Det känns konstigt att bara titta på henne och höra henne prata, kan en bebis prata liksom? haha.
Clara var helt fascinerad av Leia, det var första gången de träffades nu pga. sjukdomar och annat. Så härligt att se! Hoppas att de blir lika fina vänner som jag och Kicki blev i högstadiet när vi först träffade varandra.
 

Ja, ibland får ni stå ut med mobilbilder! :)

Mammig liten stjärna

När det är riktigt tråkigt väder ute, den sämsta detta år skulle jag säga, så är det tur att man har världens bästa sällskap hemma. Hon har dessutom blivit mammig det senaste och även om hon kan ligga en bra stund och sysselsätta sig själv, så är det bästa att ligga hos mamma och mysa. Mamma verkar också vara den som kan trösta allra bäst just nu, ofta räcker det att bara komma till mammas famn. Än så länge ligger det ändå på en nivå som är mysig och inte jobbig på något sätt. Hoppas det stannar där för bådas skull i alla fall ett tag till!
 
Idag har Leia på sig en klänning från sin faster som nu passar henne utmärkt! Hon ser så stor ut på denna bilden också, mammas fina!
 

En första dag i juni

De senaste dagarna har det varit fullt upp. Igår var det första dagen som jag fick titulera mig som mamma på mors dag. Det är verkligen inte någonting som man ska ta förgivet. Vi är verkligen glada och lyckligt lottade som fått en glad och välmående dotter till vår familj. Dagen spenderade vi tillsammans hos Leias mormor och morfar tillsammans med två av morbröderna, gammelmormor och hennes syster. Sedan skildes vi åt och jag åkte iväg för att titta på Elfsborg. Jag får passa på när vi båda är lediga och Leia kan få lite egentid med sin pappa! Idag började Leia med att sova från 20-9.30 med en liten matpaus vid 5.30 (snäll bebis!) sedan har vi varit hos Ida och William och busat några timmar. Vi hade tänkt oss en promenad först men man blir inte så sugen när det regnar och man bokstavligt talat blåser iväg i vinden!