Falsk hollandaisesås med dragon

Jag har tänt en massa ljus på nedervåningen, musiken spelas ljuvt i bakgrunden och maten står på bordet för att vänta på att mannen i huset ska komma hem. För första gången sedan jag blev gravid ska jag idag äta kyckling, någonting som jag absolut inte kunnat få i mig förut. Det är en underbar känsla att faktiskt börja må rätt hyfsat. Att ha orken att hoppa in i duschen efter en dag på jobbet och kunna göra i alla fall några hemmasysslor och inte bara slänga sig på sängen och inte ha orken att ens ta sig upp för en snabbdusch eller att äta något. Man mår bättre av mindre stress och mer mat i magen, det är två så viktiga delar! 
 
 
Falsk hollandaisesås med dragon
10 minuter
 
2 påsar blå bands hollandaisesås
3 dl vatten
100 g margarin/smör
en nypa inlagd dragon (alt. torkad dragon)
½ dl mjölk
 
Blanda påsarna med 3 dl vatten. Låt koka upp och puttra några minuter.
Hacka dragon och tillsätt i såsen. Lägg i margarin/smör och låt smälta. Tillsätt mjölk.

Hallonrutor

Efter att ha haft månader med noll ork i hemmet kändes det nästan som att jag bjöd min sambo på lyx idag. Kanske berodde det på att jag sov över 10 timmar i natt, välförtjänt! Både lyckats baka och lagat middag. Jag har inte haft möjlighet att kunna laga någonting alls eftersom jag haft så ont av lukten av mat så jag inte ens kan vistas i närheten. Men det börjar bli mycket bättre - häromdagen åt jag till och med fisk när vi var ute med jobbet och åt. Tummen upp på det!
 
 
Hallonrutor
1 timme
 
250 g smör/margarin
7 dl strösocker
4 ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 dl frysta hallon
 
Sätt ugnen på 175 grader..
Smält smöret. Blanda smör, socker, ägg, vetemjöl och vaniljsocker i en matberedare.
Lägg bakplåtspapper i en stor form. Häll över smeten och lägg över hallon.
Grädda i mitten av ugnen i ca 45-50 minuter tills den blir gyllenbrun. Testa med en sticka, den ska inte vara helt genomgräddad.

Höstens tråkiga dagar

Jag kan tycka om hösten till stor del, men det är är nog egentligen mest när sommaren precis har övergått till höst. När trädens löv börjar färgas till hundratals olika kulörer, solen fortfarande värmer med sina strålar och det räcker med en stickad tröja när man går i trädgården och fixar. Men snart är trädens alla löv fallna och det finns ingen grönska kvar. Allt är grått, dystert och regnet smattrar i backen tillsammans med vinet från blåsten. När man går där ute i trädgården och krattar svintunga blöta löv medan hundratals nya blåser ner från träden samtidigt. Hopplöst. Jag längtar efter våren. Och det mer än någonsin.
 
Idag har varit min grejardag inomhus medan jag sett stackars sambon på utsidan kämpa mot vår just nu tråkiga årstid. Snart dags att möta upp pappa för en lunch och sedan njuta av lite förhoppningsvis bra fotboll. Packa ner sittdynor, filt och på med vinterjacka, mössa och vantar. Jag väntar mig en mysig kväll hemma senare med tända ljus och kanske ett varmt bad.
 

Renovering sovrum

Om det är någonstans jag inte riktigt hade funnit mig i vårt hus, så var det i vårt sovrum. Jag trivdes inte med vår "billiga" säng från JYSK, som blev dålig och nerlegad efter bara något år. Jag trivdes inte med sängramen, inte med sängborden eller med tapeterna. En plats där sängen inte behöver vara bäddad och kläder gärna fick ligga på golvet.
 
Det kändes som att det var dags för förändring. Målning av tak, tapetsering, byte av smådetaljer och sist men inte minst - nya möblemang. Vi slängde ut vår säng, fick ligga onödigt många månader på madrasser på golvet innan vi äntligen fick hem vår nya säng från SOVA. En onödigt dyr investering med denna säng säger vissa, men jag kan inte riktigt hålla med. En bra natts sömn gör skillnad för hela nästkommande dag och vilken skillnad det blivit för både kropp och själ. Precis vad jag behövde!
 
FÖRE
 
 
EFTER
 

En liten hemlighet

Jag har haft en nyhet på ingång som jag inte velat dela med mig av ännu. En liten hemlighet, bokstavligt talat. I början av april startar livet på ett nytt sätt, då vi ska bli föräldrar!
Vi är glada upp över öronen och bara längtar till denna vinter är över så det blir dags för vår bebis att göra entré i samband med våren, grönskan och värmen ♥
 
 
Det kan vara den största anledningen till att jag inte har tittat in är alltför mycket. Istället har jag haft en liten blogg för mig själv och mina närmsta vänner där jag delat med mig av min graviditet. Nu är vi redo att dela vår glädje med er andra och låta er se en del av vår vardag ♥