without it.

Jag hade tänkt vara generös idag och tog med mig kameran till skolan för att kunna dela med mig av sneakpeak bilder på vårt hem. Men icke sa nicke. Det fungerade inte att föra över korten, tyvärr :( vi har fortfarande inget Internet, men inom en snar framtid! Vi har inte haft tid till att titta på tv sedan förra helgen, ganska skönt om ni frågar mig! :)



Our life right now

God morgon kära vänner! Jag hoppas med hela mitt hjärta att ni har överseende med min dåliga uppdatering just nu. Så fort vi får Internet i huset kommer jag bjuda er på goda recept och massa bilder på vårt hem :) Vi har landat, haft massvis med besök och trivs jättebra. Värmen är fortfarande ett dilemma, som vi nog får ta tag i snart. Mer om det när vi har tillgång till dator! Ni får ha en fortsatt trevlig dag, så ska jag och Josse se till att få med oss hela Ullared hem idag :)Mina kryddor är förresten flyttade och verkar trivas super!

Flytten är i full gång!

Nu är helgen här som vi har väntat på! Sitta har vi ännu inte hunnit med sedan igår morse. Sömnen var inte alltför bra inatt heller. Men nu är mer än halva lägenheten på plats i vårt nya hus! Städfirman städar fortfarande och lär hålla på tills ikväll. Tills dess har vi annat att sysselsätta oss med. Gud bevare.. I vilket fall tänkte jag bara kika in och önska er en trevlig helg!
 
 

Färdiga muffins!

För några månader sedan fick jag hem ett paket från Jenny och USA med lite godsaker. Har helt glömt av att baka med de muffinspaketen jag fick! Så fort jag kom på det blandade jag den färdiga blandningen med mjölk och hällde i muffinsformar. VIPS så fanns det riktigt fina muffins som luktade ljuvligt. Att USA kan komma med så bra idéer, perfekt för stressade föräldrar!

Jag har en förpackning kvar med chokladmuffins, men det tar vi när vi flyttat in i huset och ska bjuda på välkomsfika!
 
 

Nikkaluoktasoppa

Efter både jobb och en lång visit på högskolan idag känner jag mig rätt slut i kroppen. Jag har arbetat många och vissa långa dagar, varvat med examensarbetet det sista. Slängde mig i sängen och kom på att handling var nödvändigt. Fan. Bara att ställa sig med maten, leta recept och slänga sig iväg för att handla.
Det är ingen avancerad matlagning på G denna veckan, känns skönt eftersom det är mycket annat på agendan. På söndagkväll när vi ligger i sängen för att somna lär vi vara trötta. Två bankmöten, en Varbergsvistelse, två dagars flytt och ett hus rikare. Känns rätt bra att matlagningen läggs åt sidan ett tag!
 
 
Nikkaluoktasoppa
 
400 g köttfärs
1 msk smör eller margarin
1 purjolök
1 röd paprika
2 msk senap
2 msk tomatpuré
4 msk stark chilisås
1 1/2 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl strimlad vitkål
1 msk kinesisk soya
salt
peppar
paprikapulver
persilja
 
Stek färsen smulig i smör. Salta och peppra.
Skölj och strimla purjon. Kärna ur och tärna paprikan.
Låt purjo och paprika fräsa med färsen ett par minuter. Tillsätt, senat, tomatpuré, chilisås, vatten, buljong, vitkål och soya.
Smaka av med kryddor och strö över hackad persilja.
 

Cheezballzgratäng

Det är väl inte speciellt ovanligt att jag provar mig på nya recept vecka in och vecka ut. Denna gång valde jag dock ett väldigt ovanligt recept, men så gott det var! Det borde verkligen provas av er som vågar :)
 
 
Cheezballzgratäng
600 g fläskfile
½ påse cheezballz
250 g färska champinjoner
riven ost
 
Gratängsås:
2 msk smör
2 msk mjöl
4 dl mjölk
1 burk creme fraiche parmesan och vitlök
salt
örtsalt
peppar
 
Sätt ugnen på 200 grader
Putsa och skiva filén och banka ev. ut filéskivorna lite. Stek i stekpannan, salta och peppra.
Skiva, bryn och salta & peppra även champinjonerna.
 
Gratängsås:Smält smöret och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölk och creme fraiche. Låt koka ihop tills det tjocknar. Smaka av med kryddor.
 
Lägg hälften av köttskivorna i en gratängform, lägg över hälften av champinjonerna och ca 3 nävar cheezballz. Häll därefter över hälften av gratängsåsen.
Lägg över ytterligare ett lager med filé, champinjoner, 3 nävar cheezballz och den resterande gratängsåsen. Toppa med riven ost.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
 

Nu händer det grejer

Ojoj så livet ser ut för tillfället. Över 20 lådor är packade och viss grovstädning är gjord. Sängen är nermonterad och allt är nerskruvat från väggar. Köket är nerpackat, vi får klara oss på minimalt med porslin och glas fram till söndag. Så himla skönt att det börjar gå mot sitt slut i lägenheten nu. Det har faktiskt inte varit så jobbigt som jag trott att packa ner hela vårt hem i lådor. Jag ska verkligen inte klaga! Tror det blir mer jobbigt att fortfarande få bo i lådor ett bra tag framöver. Det tar ett tag att samla på sig allt man behöver när man flyttar från en tvåa på 68 kvm till ett hus på 183+65 kvm..
 
I helgen har vi dessutom blivit bjudna på grillat och varit på kalas och har därför inte ens behövt laga mat. Vilken lyx! Imorgon kommer jag dock bjuda er på ett väldigt intressant recept :)
 
 

Fredagkväll

Vad jag älskar att vara hos mina föräldrar på landet. Gräsmattan är enorm och grön, lammen bräker några meter från husknuten och fåglarna kvittrar vackert från träden på gräsmattan. Det är ju dessutom underbart att kunna sitta utomhus på altanen och äta grillade revben och kyckling. Nu tror jag allt att sommaren är på väg på riktigt :)
 
 

Äppelpaj - smulpaj

Vilket underbart väder vi har haft idag! Jag har jobbat nu i två dagar, igår hade jag stövlar och vinterjacka, idag linne och tygskor. Hur underbart? Barnen har varit glada i det fina vädret, skuttat runt på gården och sett lyckliga ut. Alla älskar svenska sommaren :)
 
Varvat med tvättstugebesök har min karl lagat mat (för en gångs skull) och jag stod för efterrätten. Finns det något som doftar godare än en nygräddad äppelpaj?
 
 
Äppelpaj - Smulpaj
 
125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk kanel
3 skivade äpplen
 
Sätt ugnen på 200-225 grader.
Blanda vetemjöl och socker i en bunke.
Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.
Smöra en pajform. Lägg i skivat äpple, strö över kanel och sockra lite lätt. Fördela sedan smuldegen över äppelbitarna och grädda i cirka 20 minuter tills pajen fått fin färg.
 

Kycklingwraps med bulgursallad

Efter en effektiv dag var det riktigt skönt att kunna lugna ner sig och äta middag i lugn och ro! Nu blir det hockey resten av kvällen, jag klagar inte :)
 
 
Kycklingwraps med bulgursallad
 
2 kycklingfiléer
1 vitlöksmarinad
Kruksallad
Tomat
Avokado
Rödlök
Vitlöksdressing
1 påse mjuka rektangulära tunnbröd
 
Ta bort senor från kycklingen, marinera och låt ligga i kylskåp i minst 3 timmar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg kycklingen i ugnssäker form och låt stå i ugnen i ca 20 minuter.
Skär tomater, rödlök och avokado i tunna skivor och bryt av kruksalladen.
Ta ut kycklingen och skär i 1 cm tunna skivor.
Rulla ihop tunnbröd som en strut och fyll med tillbehör.
 
Bulgur för 4 pers
1 grönsaksbuljong
1 ask körsbärstomater
1 dl soltorkade tomater
2 msk olivolja
citronjuice
örtsalt
1 dl hackad bladpersilja
½ påse babyspenat
150 g fetaost
 
Tillaga bulgur med grönsaksbuljongen enligt anvisning på förpackningen
Ansa och skär purjolök i strimlor. Dela körsbärstomater. Skär soltorkade tomater i strimlor.
Blanda bulguren med olivolja, citronjuice, purjolök, persilka, tomater, soltorkade tomarer. Krydda med örtsalt och vänd ner spenatbladen.
Lägg upp bulgursalladen på ett stort fat och smula över fetaosten. Ringla över lite olivolja.

Vore synd att andas

Dagarna springer iväg och även våren. Har hört att sommaren ska komma lagom till helgen, hoppas verkligen de har rätt! :)
 
Jag har fullt upp som vanligt nu i dessa tider. Usch. Jag har hunnit vara i skolan, hämtat delar till vår audi, hämtat vår beställda gasolgrill, handlat, förberett maten och gjort en komplettering som jag skickat iväg. Skönt att ha sådana där dagar då allt bara flyter på. Dagen är ju heller inte slut än, ska hinna med lite packning och matlagning också. Kanske försöka få ordning på torpet (läs lägenheten) här. Och ja, vi saknar fortfarande vår soffa. Enormt.
 
 

GI lasagne

Det har blivit dåligt med recept här under veckan, jag är medveten om det. Kan inte säga att inspirationen till matlagning ligger på topp när man lever ett liv bland lådor och har himla massa med examensarbetet som ska vara klart på tisdag.Fast man lever ett liv i stress just nu så vet jag ändå att det snart är över. Och det är ju den förväntan som finns över att flytta snart, som gör att man orkar. 12 dagar kvar tills huset är vårt och om 14 dagar har vi flyttat in det sista, redo att lämna över nycklarna till vår lägenhet den 15de. Vad vi längtar...
 
 
GI lasagne

400 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpurè
2 grönsaksbuljongtärningar
svart- och vitpeppar
250 g Keso cottage cheese, grillad paprika
1 dl svarta oliver, urkärnade
6 lasagneplattor, fullkorn
1-2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225°
Skala och hacka lök och vitlök
Bryn färs och lök i smör och rapsolja i en stekpanna
Rör i tomatkross, tomatpurè, smulad buljongtärning och svartpeppar, l
åt såsen koka upp
Rör i cottage cheese och oliver.
Varva sås och lasagneplattor i en smord, ugnssäker form. Strö över osten och grädda i mitten av ugnen ca 30 min.

 
 

Paprikaplantor

Jag har äntligen fått plantera om mina paprikor i en större kruka, lycka! Det är ju det som man längtar efter redan när man sår de där små fröna :) Nu är nästa steg att jag ska knipa av grenar för att sedan se mina frukter börja växa fram. Ska bli roligt att se hur de ter sig!
 
 
TIPS!
- När du sått, låt de stå i ca 25 graders värme
- När det är fyra blad på plantan är det okej att plantera om.
- Vid omplantering, använd inte en för stor kruka. Då förgrenar sig rötterna istället för plantan. Slutkrukan bör vara 10-15 liter.
- Avhärda med att låta plantan stå ute i några timmar innan du ställer ut den på heltid.
- Nyp av den första knoppen, plantan kommer då att förgrena sig. Vid andra förgreningen, nyp av den ena grenen efter ett parblad. Fortsätt så för att få en fyllig planta, de kan ibland bli uppmot 3 meter ändå.
- Skörda de första paprikorna innan de mognat, då stimuleras plantan till att producera fler frukter.
 

On her way

Lunchen är lagad och ligger i magen. Favoritlunchen desstutom! Nu är jag mätt och belåten för att ta tag i dagen ordentligt! Ska iväg till frissan om någon timme och äntligen fixa till kalufsen, ska bli så skönt att få det fräscht igen lagom till sommarvärmen :)
 
 

Lilla pallen

Den senaste tiden har jag haft en del projekt, större som mindre. När min gammelfarmor gick bort för någon månad sedan fick vi gå igenom hennes lägenhet för att se om vi hittade något vi ville ha. Jag valde tre saker, varav det här var en av dem, den minsta av dem. Vi var på ikea idag och fick bland annat inhandlat en dyna, så nu är den äntligen färdig. Nöjd tjej :)
 
Bakom de mesta av mina möbler finns en historia. En bakgrund från min familj och mina släktingar på olika sätt och vis. Jag har dem med mig och tänker på dem varje dag. Jag har aldrig varit mycket för svindyra helblanka möbler, köpta från något exklusivt ställe. Jag vill kunna skapa mitt eget hem, med mina egna verk och med mina händer. Förändra själv och skapa vårt personliga hem.
 
 

No stress..

Istället för att få riktig panik över att det bara är 17 dagar kvar till vi ska flytta, 16 dagar kvar till vi ska börja köra saker, tar jag det lugnt och försöker få hjärnan att vila. I alla fall nu på förmiddagen. Har precis fixar våffelfrukost till min andre hälft och tänkte strax åka iväg för att inhandla lite krukor. Vi har en utförsäljning som bara har öppet i denna årstid, som har öppnade igår. Glad Ida, jag har väntat i flera månader känns det som! I samband med att jag sådde mina kryddor sådde jag också paprikafrön som har växt till sig ordentligt och behöver flytta till en större kruka :)
 
 

I think its summer!

Solen har varit med oss hela dagen, det har faktiskt varit över 20 grader varmt. Sommarvärme! Det var helt underbart att kunna köpa pasta i världens bästa pastarestaurang och sätta sig ute i solen på lunchen. Allt eftersom min huvudvärk började tränga på var skolarbetet klart för dagen och jag kunde möta upp Josse för att mysa med henne och finaste rottisarna i stadsparken. En glass på det i solen, skönt!
 
Efter att vi varit tvugna att göra ärenden var det skönt att kunna sätta sig på balkongen, sätta igång grillen och äta där ute. Till gubbens förtjusning blev det korv med bröd, han som älskar allt som är i enkelhetens tecken.
 
 

Jag hoppas 20 dagar går fort.

Bara igår stod den där så vacker, men idag är den borta. Och tomt är det. Jag har inte direkt längtat efter att spendera våra myskvällar i två brassestolar i vardagsrummet.. Men vad gör man inte för att få den perfekta soffan som passar in i vårt nya hus? Galet det här, hoppas vi står ut i 20 dagar till!
 
 

Fullproppade dagar

Idag har det varit en sådan där dag då allt bara rullat i ett och man sätter sig ner vid den här tiden och hinner ventilera litegrann.
 Dagen började med lite träning för Malins räkning. Hjälpte henne förra året med att köra in hennes fjordings hingst och nu efter att hon gjort det mesta arbetet själv med inridning, fortsätter vi träna utifrån det. Han kommer bli en fin grabb när han kommer igång ordentligt och sätter muskler tror jag, han är ju trots allt bara 3 år ännu :)
Sedan blev det även en tripp till Borås Arena för att se Elfsborg ta sin tredje raka seger. Har även hunnit med att göra lite ärenden och annat trevligt en söndag som denna. Receptet för dagens middag hittar ni här!
 
Trött kille efter dagens pass.
 

We love our VW.

Dagen har börjat tidigt och vi är trötta i ben och sinne. Vi har ställt ut bubblan idag, sex-sju mil hemifrån. Duktiga killar som har hand om träffar/utställningar/ race där borta. Det var 900 anmälda och det var betydligt mindre än så, inte ens hälften. Men ändå skönt att komma upp tidigt på helgen, åka iväg och träffa massa folk :)
 
Vi hinner bara byta om för att åka iväg till Josse och Dan för att grilla, dricka vin, spela lite spel och mysa med vovvarna. Bra lördag med andra ord :)
 


 

Quesadillas med skinka och mozzarella

Igårkväll blev det quesadillas till kvällsmat. Jag hade alltför mycket att göra så jag glömde av att laga maten i tid. Nödlösningar funkar bra ibland det med. En av dem verkade till och med glad över att se mig ;)
 
 
Quesadillas med skinka och mozzarella

4 tortillabröd
½ pkt färskost paprika och chili
20 skivor skinka
oregano
3 tomater
125 g mozzarella
salt
svartpeppar
 
Bred färskost på tortillabröden.
Strimla skinkan och fördela den på två av bröden. Krydda med oregano.
Skär tomaten och mozarelllaosten i 3 mm tunna skivor och lägg ut detta över skinkan. Krydda med lite salt och svartpeppar. Lägg över tortillabröden som lock.
Stek i en torr stekpanna tills de fått fin färg och osten smält.
 

En torsdag

Visst är det tråkigt med riktiga tvättkvällar då flera timmar går åt till att enbart tvätta? Fy.. Ska roa mig med lite skolarbete under tiden och hoppas på att tiden går snabbt!
 
Har spenderat några timmar i knalleland idag med Ida och William. Vi båda gjorde lite fynd, roligt! De har varit en stund hos mig och busat också. Det är så roligt att se och följa hans framsteg, både när det gäller psykiskt och fysiskt :)
 
 

Köttfärsfylld barkis

 
Köttfärsfylld barkis
 
400 g köttfärs
1 barkis
1 gul lök
1 köttbuljong
2 msk tomatpuré
1½ dl het chilisås
1 dl grädde
½ förpackning krossade tomater
Basilika
Svartpeppar
Chili-explosion
Riven ost
2 dl turkisk yoghurt
½ dl sweet chilisås.
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär av locket på barkisen, gröp ur det mesta av fyllnaden. Spara till senare.
Hacka lök och stek tillsammans med köttfärs. Tillsätt tomatpuré, chilisås, grädde, krossade tomater och kryddor.
Smula ner fyllnaden ur brödet i köttfärssåsen och rör om. Lägg sedan i allt tillbaks i barkisskalet. Strö över riven ost.
Sätt in i ugnen i ca 15 minuter eller tills osten smält.
Blanda turkisk yoghurt och sweet chilisås och låt stå kallt till servering.
 
 

On the roads

Gräset har börjat bli grönt, knopparna tittar försiktigt ut på buskar och träd. Solen har gett oss massa D-vitamin hela dagen och vi bestämde oss för att ta vår första tur på motorcykeln för året. Vi körde 15 mil, kanske lite mycket när man är otränad och inte åkt sedan i slutet av sommaren förra året. Men vem klagar? :)
 
Efter vi kom hem ställde jag mig med maten, men var inte rikigt pigg kände jag. Det resulterade i noll matlust och jag ligger nu nerbäddad i soffan med huvudvärk, fryser och är varm om vartannat och känner mig helt utslagen. Hoppas inte jag blir sjuk nu, det hinner jag verkligen inte med :(
 
Smygfotade min snygging från balkongen innan han ställde in hojen för denna dag.
 

Memories

Jag fick en riktig flashback igår när jag gick igenom alla mina gamla skolgrejer från när jag gick på förskolan tills jag slutade gymnasiet. Sådant är alltid roligt att ha kvar, samtidigt som det tar upp en himla massa plats. Och kommer jag ta upp och titta på dessa i framtiden? Tveksamt alltså.
 
Jag kunde bara genom mina saker jag gjort, minnen, se vilka lärare jag hade som var sämre och bättre. Engagerade, glada eller bittra. Gamla kort på mig tillsammans med mina äldsta vänner, ute på äventyr och upptäcksfärder. Jag hittade gamla brev som jag skrivit till mig själv, i syfte att läsa dem nu när jag blivit äldre. Det är inte förrän nu som man förstår hur "gammal" man blivit. Att jag är 23 år, sambo, förlovad och precis köpt vårt fina hus. Att jag snart har en lång lärarutbildning i min ryggsäck och fått ett arbete som jag drömt om att få. Det är en svårslagen känsla får jag medge :)