Kålpudding med brunsås

Idag har jag varit på mitt nya arbete som jag börjar på 5 dagar efter min examen. Vi skrev papper, jag fick mitt schema och lite annat. Helt underbart verkligen, superpersonal och en fantastisk chef! Jag kommer att trivas så himla bra :) Glad tjej!
 
Idag blev det kålpudding, hemmagjord brunsås och kokta morötter till middag. Radion är min bästa vän vid matlagningen, ingenting blir sig likt utan P3 :)
 
 
Kålpudding och brunsås
 
1 kålhuvud à 1 3/4 kg
2 msk matfett
3 msk sirap
500 g blandfärs
1 1/2 dl vatten
salt
svartpeppar
chili explosion
 
Sätt ugnen på 175°C.
Strimla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken. Smält matfett i en stor stekpanna. Lägg i kålen och bryn den lätt. Salta och peppra lätt. Ringla över sirap. Ställ åt sidan medan du blandar färsen.
Blanda blandfärs med vatten, salt, peppar och chili explosion. Lägg hälften av kålen i en smord ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 45 minuter.
 
2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl köttbuljong
1 dl grädde
soja
vitpeppar
maizena, bruna såser
 
Smält smör i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och rör ner mjölet. Sätt tillbaka kastrullen på värmen och tillsätt buljong, lite i taget. Låt koka 4 - 5 minuter.
Spä med grädde och krydda med peppar. Häll i ett par droppar soja och red med maiena vid behov.
 

Mirror on the wall

När vi var och hälsade på i vårt nya hus fick vi veta att de nuvarande ägarna kommer att ta med sig allt från den ena toaletten. Från spegel till handdukshängare och hållaren till toalettrullen.. Vi borde väl egentligen stått på oss och sagt att de fick sätta dit någonting annat om de så gärna ville ha med sig det. Men å andra sidan får vi nu istället köpa sånt som vi verkligen vill ha :)
 
Häromdagen var jag och Ann-Sofie på jakt efter lite fynd. Jag hittade denna spegel som är tänkt att ha på en av våra toaletter. Kommer bli fiint! :)
 
 

Knappt om tid

Det är helt otroligt hur snabbt helgerna flyger förbi nu för tiden. Man hinner knappt sitta ner och varken lugna ner sig eller uppdatera er här. Får bli skärpning på det känner jag, även om jag får mycket gjort på annat håll! Idag tog vi första steget mot flytten, började rensa ordentligt bland våra kläder bland annat. När jag imorse såg på mobilen att det vara var 28 dagar kvar till flytt och att vi inte har gjort en tendens till att börja packa, så kände jag paniken stiga lite.. Men jag är dum nog att tycka det är lite roligt också. Och framförallt skönt att bli av med massa man inte behöver!
 
Slängde ihop en riktig snabb och god middag idag. Marinerad fläskfilé, potatisgratäng, mango raja och curry dressing och mangosallad. Mums!
 

Göteborgs horse show

Gårdagen i Göteborg både trevlig och välbehövlig. Skönt att få många timmar tillsammans med en bra vän och kunna prata, kika hästar och strosa runt på mässan. Vi fick se två banhoppningar, clinic, tömkörningskadrilj och till sist en fartfylld gymkhana. En perfekt avslutning då alla i publiken blir vilda och skriker. Extra roligt att det gick bra för svenskarna med under dagen också. Vi hade bra platser, men dock inte "kameravänlig" eftersom vi satt så långt upp.
 
Det är inte var dag jag hinner träffa Jennipher eftersom vi har många mil som skiljer oss åt, dessutom helt olika tidsrytmer då hon jobbar nätter. Men det är skönt de dagarna då vi träffas och kan njuta av varandras sällskap längre stunder!

 

Hemmagjord currysås

Nu är jag färdig för att ta mig till Göteborg och fina Jennipher. Denna dagen har vi båda sett fram emot ett bra tag nu. Kommer bli en riktigt mysig dag :)
 
Igår gjorde jag förresten en helt perfekt kyckling i ugnen och hemmagjord currysås till middag. Jag älskar färgen på min egen currysås, den är himla härlig!
 
 
Hemmagjord cyrrysås
 
3 msk margarin
3 tsk curry
3 msk mjöl
5 dl mjölk
1 hönsbuljongtärning

Smält margarin i en kastrull och tillsätt curry. Låt fräsa en stund.
Tillsätt mjöl och låt fräsa ytterligare.
Häll i mjölk och smula i buljongtärningen.
Låt puttra 3-5 minuter under vispning.
Red med mjöl vid behov. Smaka av.
 

A reversal

Idag var en otroligt jobbig dag på förmiddagen, så det var riktigt skönt att åka iväg och låna Hera för en timme. Vi gick längs viskan, myste och tränade. Solen lyste på oss och det var riktigt härligt! Sedan blev jag bjuden på te av hennes bästa matte och hade tid till att prata och skratta några timmar. En dålig dag vände till en bra, tack vare bra väder och bra vänner :)
 
 

To my letterbox

Idag när jag kom hem hade jag fått ett litet paket på posten. Fina Jenny hade skickat post från stora landet USA. Eftersom vi båda älskar converse skickade hon en gullig nyckelknippa och lite godis. Hon är så himla gullig. Jag längtar såå tills du kommer hem igen!!
 
 

Köttfärs- och makaronilåda

Mestdels av denna tisdag har spenderats hemma hos Ida och lilla William som blev sjuk under dagen, stackaren. Men massa lek har vi hunnit med ändå som tur är :)
Efter handling och matlagning har det blivit lite film och mys. Skönt att ha en ledig dag, imorgon är det bara att ta tag i allt med examensarbetet igen!
 
 
Köttfärs- och makaronilåda

400 g köttfärs
Oregano
Chili-explosion
Svart- och vitpeppar
1½ dl grädde
2 msk tomatpuré
3 msk stark chilisås
1 köttbuljong
 
4 portioner pasta
1 dl creme fraiche
½ burk philadelphia paprika lök
riven ost
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka pastan i lättsaltat vatten.
Stek köttfärsen och krydda. Tillsätt grädde, tomatpuré,chilisås och köttbuljong. Låt puttra en stund.
Blanda creme fraiche med philadelphia.
Varva pasta, köttfärs i en smord ugnssäker form och häll blandningen över. Rör ihop allt tills det är ordentligt blandat. Strö riven ost över.
Sätt in i ugnen i ca 10 minuter eller tills osten smällt.
 
 
 

Nu tror jag allt det är vår!

Det är en väldig skillnad på vädret just nu. Vissa dagar hur fint som helst, andra molniga. Idag regnade det till och med, men nu ser det ut att bli ljust och fint, lagom till Elfsborgsmatchen ikväll. Härligt!
 
Igår hade vi så himla fint väder alltså. Efter våffelfrukost hos mina föräldrar promenerade jag och mamma in till stan. Hur skönt?! Jag har ett mål att gå 11 mil på en månad, och jag ligger inom ramarna än i alla fall :) Vi hämtade också ut världens finaste bubbla, som får stå inne och gotta sig på vintrarna. Då vet man att det är vår!
 
Nu är det tid för matlagning om jag ska hinna med mina stressiga dagar! Dagens recept hittar ni här!

Bubblan på utställning -09
 

Kyckling- och grönsaksspett med skivad potatis

Ytterligare en dag med underbart väder! Vilken glädje det bringar, helt otroligt :) Det blev också premiärgrillning för oss i fredags, och dessutom på hemmaplan ikväll. Det är ju höjden på hela sommaren. Och jordgubbar! Jul- och påskmat kan verkligen slänga sig i väggen, jag kan leva på grillat heeela sommaren!
 
 
Kyckling- och grönsaksspett med skivad potatis
 
2 kycklingfiléer
Valfri marinad
10 potatisar
Basilika
Oregano
Pizzakrydda
Stark paprikakrydda
1 förpackning körsbärstomater
10 st champinjoner
1 rödlök
Grillspett
4 dl turkisk yoghurt
Sweet chilisås
1 påse extrakryddad bearnaisesås
 
Ansa kycklingen och marinera i minst 3 timmar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala potatisarna, skiva dem och lägg dem på en plåt smord med matolja. Krydda med basilika, oregano och pizzakrydda. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Skölj champinjonerna på fyra och rödlök i klyftor. Varva dem tillsammans med tomater och kyckling på ett grillspett.
Blanda 2 dl turkisk yoghurt med sweet chilisås. Blanda resterande 2 dl med bearnaisesåsen.
Grilla spetten tills de fått färg och är klara invändigt.
 

Laxrulle

Ibland är det gott att ha något annat pålägg på smörgåsen än det vanliga. Häromdagen gjorde jag en laxrulle och skar upp, helt perfekta och mättande att ha till frukosten.
 
 
Laxrulle
 
200 g gravad lax
100 g naturell färskost med pepparrotssmak
1 dl bladspenat
citronarom
 
Lägg den gravade laxen i tunna skivor omlott på plastfolie och bre på naturell färskost med pepparrotssmak.
Fördela bladspenat över, pressa citronarom och rulla ihop laxen till en fast rulle. Ställ rullen i kylen.
Skär den i 1-2 cm breda skivor då den stelnat.
 

A great day in the sun

Vilken fin dag vi har haft idag! En riktigt varm vårdag, förutom lite kallare vindar då.. Vi steg upp i tid idag och åkte iväg till Varberg. Vi har besökt släktingar på båda våra sidor, ätit lunch, fikat och haft det bra. Synd att bra dagar springer iväg betydligt snabbare än andra! Jag fick också inviga mina nya vårskor som jag fyndade på myrorna i veckan. Check!
 

 

We all love fridays!

En gårdag i fredagens tecken, och en underbar dag faktiskt också. Kvällen spenderades hos mina föräldrar tillsammans med min morfar och hans nya som vi träffade för första gången. Grillad fläskfilé, potatisgratäng, bearnaisesås och annat gott stod till bords. Det tillsammans med en massa skratt och galenskaper så kan det nästan inte bli bättre! Min familj bjuder väldigt mycket på sig själva, galenskap skulle man kunna kalla det.. men som tur var så tror jag att hon kände sig välkommen och som en del av familjen :)
 
 

Hur spenderade ni er torsdagskväll?

Med livestream från Elfsborgsmatchen kan till och med pannkaksstekning vara ett nöje!
 
 

Deras nya hem

Häromdagen köpte jag nya krukor till kryddorna jag sått. Alla kryddor har inte växt lika snabbt, men jag kände att jag ändå ville ha omplanteringen gjord. De blir ju större i vilket fall! De små krukorna kostade 35 kr/st och de stora 59 kr, ett klipp! Tror kryddorna kommer trivas hur bra som helst, speciellt sen när de får stå i min planteringshylla som jag köpte för någon vecka sedan :)
 
 

Det är onsdag

Det vore ju synd att säga att dagarna går långsamt numera. Fullt upp med skolarbete och planerade aktiviteter för att vara lagom hemma igen till kvällskvisten.
Utnyttjade det underbara vädret och promenerade en åtta-kilometare med Hera. När jag inte har hund själv längre är det alltid mysigt att låna vovve tycker jag. Vi har något speciellt band och det gör det hela roligare och mer givande såklart både oss två och för Josse och Dan som får lite extra träning av sin fina hund! Vi var två glada och trötta tjejer när vi kom hem igen, med en mycket positiv träning i ryggsäcken!
 
 

Wonderful

Vilken fin dag vi haft idag! När jag promenerade hem från skolan för en stund sedan lyste solen riktigt skönt och blommor i stora krukor placerades ut på gatorna. Det blåser fortfarande, dock börjar det ju bli skönare i vinden nu :)
 
Svängde förbi en av våra inredningsbutiken här i stan på vägen hem. Skulle kunna ta med mig hela butiken hem, men känns som att det vore en osmart idé. Fick med mig en ljuslykta hem i alla fall, alltid något!
 
 

En snabbis

Jag har slängt ihop en supersnabb sallad, ska bara sminka mig lite snabbt och sdan bege mig mot matchen mellan fina Elfsborg och IFK ikväll. Ska försöka hinna med att beställa tv-möbel och lite annat också. Ville bara kika in, lämna ett avtryck och önska er en trevlig måndagskväll!
 
 

Vår helg

Det har varit en händelserik helg för vår del. I lördags "firade" jag och min sambo årsdag tillsammans, vi har på massage och sedan hade han bokat restaurangbesök på kvällen så vi åt träkolsgrillat. Så himla gott, älskar det! Skönt med en dag att kunna njuta av varandras sällskap och bara slappna av.
 
Idag har vi varit och hälsat på i vårt nya hus, mätt och tagit massa bilder. När man väl kommer dit och ser att de har börjat packa ner sitt hus i flyttlådor börjar man förstå att det hela är verkligt på något sätt. Och så vi började längta efter att flytta dit på vägen hem... Troligtvis blir det en lite tidigare inflytt än vad vi hade räknat med, verkligen inte oss emot! :)
I övrigt har dagen bestått av promenix och träning av vovvar med Josse och rottweilarna, besök av Ida, Madde och William och dessutom målning av möbler. Ni ska snart få se mina projekt, det kommer bli så fint :)
 
 

Laxpasta med kräftstjärtar

 
Laxpasta med kräftstjärtar
 
1 förp frysta laxtärningar (à 300 g)
4 port spagetti
400g broccoli
1 purjolök
2 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 burk kräftstjärtar i lake (à 170 g)
½ dl vatten
2½ msk mjöl
salt
citronpeppar
1 pktfärsk bladspenat
citronarom
1 kruka dill
 
Låt fisken tina.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Dela broccolin i småbuketter och koka den med pastan när 1 minut återstår av koktiden.
Skölj och strimla purjon. Fräs den mjuk i hälften av oljan i en kastrull. Tillsätt grädde och ½ dl av kräftlaken. Låt koka ca 5 minuter. Red såsen med vatten blandat med mjöl. Smaka av med salt och peppar.
Stek laxen i resten av oljan i stekpanna i 2–3 minuter. Krydda med salt och peppar.
Blanda pastan med såsen, avrunna kräftstjärtar och spenat. Toppa med den stekta laxen, citronarom och dill.
 

It is okay to be effective

Klocka är bara strax över halv elva och ändå har mycket hunnits med sedan jag ställde klockan imorse. En intervju, lite shopping och sex maskiner tvätt rättare sagt.  Måste sätta mig och transkribera intervjun sen får det nog bli lite röjning här hemma skulle jag tro. Jag skrev av mig från jobb idag för att kunna ta det lite lugnt, men i det ingår nog automatiskt att ta hand om sitt hem och inte sig själv. Vad kan man annars göra i detta urtråkiga väder när molnen ligger som ett tjockt täcke över himlen? Jag längtar efter värme!
 
 

Här händer det grejer!

Det var fem dagar sedan jag visade er att de kryddor jag sått började visa sig ur jorden. Jättekul tyckte jag då, även om det gått himla snabbt! Nu måste jag helt plötsligt se till att köpa nya krukor för utomhusbruk i vårt nya hem och hus. Och det ganska omgående. På bara fem dagar har de sprungit iväg riktigt regält! Jag kan inte ens ha på locket till mini-växthuset längre. Jag är lite osäker på om det är persiljan eller oreganon som är lite efter i sin utveckling (tror det är persiljan), men det märker vi väl snart om det fortsätter i samma takt!
 
För fem dagar sedan..
 
Idag
 

I hope I can fight this week

Kan börja med att tala om att denna veckan varit helt otrolig. Jag har gått upp tidigt, varit i skolan (ibland en timme för tidigt av misstag), haft intervjuer och annat och sedan jobbat efteråt för att vara hemma till kvällen. Jag förundras över dem som faktiskt lever såhär jämt, det hade jag aldrig orkat med! Kan väl i och för sig vara en vanesak också, men.. Känns som att jag behöver ta det lite lugnt nu i mitt liv faktiskt, min kropp börjar säga ifrån på många punkter.
 
Men mitt i all stress och all misstag som görs när man lever en stressad vardag, finns min fina Ann-Sofie. Vi skriver vårt examensarbete ihop för tillfället och hon lyser verkligen upp min vardag och får mig på bra humör. Vi har sagt till varandra att vi antingen kommer hata eller älska varandra efter denna period och än så länge älskar jag henne verkligen! Det är lång tid kvar, men vi kämpar på och tar oss igenom det mesta. Det har vi gjort förr. Och nu är inget undantag, vi kommer rocka igenom hela examensarbetet!
 
 
Årets första glass!
 

Baconpasta

Dagen idag har varit lååång, som tur var började det gå åt ett bättre håll än vad det var imorse..
Slängde ihop en enkel baconpasta när jag kom hem, enkel matlagning :)
 
För att inte ni ska bli helt förtvivlade nu, så har jag inte lagt av helt med min lchf-inspiration. MEN... Häromdagen gjorde jag min goda köttfärssås (som ni hittar här) och jag blev så grymt besviken med att göra den på ett annorlunda sätt. Eller snarare... Jag blev så äcklad att jag vägrade äta. På morgonen hade jag ingen matlust, mådde bara illa med tanke på all den frukost som oftast blir likadan flera gånger i veckan.
När jag handlade sist köpte jag fullkornsbröd och annat. Eftersom jag har kunskap och vet vad som är hyfsat nyttigt och inte, är det egentligen bara dumt av mig att snöa in mig på en livsstil/diet. Dessutom som jag har känt mig smått äcklad av det senaste. Ni vet ju att jag älskar att laga massa mat och dessutom varierat vid nästan varje middag, varje dag i veckan. Så att till exempel försöka leva på keso till frukost eller liknande.. Det fungerar bara inte. Eller leva utan goda jordgubbar, meloner och mango på pickniken i sommar och ta kvarg istället? Njaa..
Jag som lagt träningen lite på hyllan får nu sätta igång med den ordentligt igen! Jag har redan småbörjat, och det är så skönt!
 
 
Baconpasta
 
Spagetti
3 pkt bacon
1 purjolök
1 röd paprika
6 st färska champinjoner
3 feferoni
4 st soltorkade tomater
2 dl creme fraiche paprika chili
1 dl creme fraiche
salt
pepparmix
 
Klipp bacon i bitar och stek.
Skär purjolök i skivor, paprika i strimlor, champinjoner och feferoni i skivor och stek tillsammans med baconet.
Tillsätt 3 dl creme fraiche och skivade soltorkade tomater.
Låt puttra några minuter och krydda efter smak.
 

Vilken morgon..

(mobilinlägg ) Hela min morgon har strulat, jag har varit arg, ledsen och frustrerad. Efter en promenad på en halvmil nu på morgonen känner jag mig på bättre humör i alla fall. Inväntar nu en intervju, hoppas på att den går vägen!

Kycklingsallad

Idag har dagen sprungit iväg, bokstavligt talat. Jag har varit överallt och ingenstans - gärna samtidigt. Men jag har spenderat den med två av mina vänner i alla fall, och min fina familj i mitt barndomshem. En rätt så bra dag då med andra ord :) När jag till slut kom hem slängde jag ihop en kycklingsallad. Inte vilken kycklingsallad som helst utan mammas, som jag växt upp med. Den ligger varmt om hjärtat :)
 
 
Kycklingsallad
 
3 kycklingfiléer
salt
pepparmix
grillkrydda
1 pkt bacon
2 dl pasta
kruksallad
körsbärstomater
soltorkade tomater
gurka
majs
rödrök
getost
gröna oliver
avokado
2 dl creme fraiche
2 st Knorr Dressing Mix Vitlök
 
Koka pastan.
Blanda creme fraiche med Dressing Mix.
Skär kyckling i större tärningar, stek och krydda.
Stek bacon och låt svalna och rinna av på papper. Klipp sedan i småbitar.
Skär alla grönsaker och lägg i en stor skål.
Dra kycklingen i mindre bitar och lägg i skålen.
Blanda i baconbitar, pasta och dressingen.
Låt kallna i kyl innan servering.
 

Nu dyker de upp!

Se där! Det var inte många dagar sedan jag planterade och jag märkte redan igår att det började komma upp grönt ur jorden. Det har faktiskt hänt grejer med alla fem kryddorna jag sådde, roligt! Snart dags att köpa större krukor då med andra ord :)
 
 

LCHF Pannkakor

Jag blir glad när jag stiger upp på morgonen, sätter mig med en kopp te och läser era kommentarer. Era bekräftande, fina ord gör att jag får liv i nya inlägg varje dag :)
 
Igår var en sådan där dag då det verkligen kändes skönt att gå och lägga sig i tid. Lediga dagar förblir ju ofaste inte dagar då man inte har någonting att göra, på gott och ont. Istället för fläskfilé eller annan god fredagsmat blev det pannkakor till middag. Funkar det med någon gång då och då!
 
 
LCHF - Pannkakor
 
4 ägg
1 dl vatten
2 msk fiberhusk
1 dl mjölk
2 dl grädde
50 g smält smör
salt
 
Blanda allt i en skål, låt det stå och dra en stund.
Smeten blir ganska tjock och kletig men försök ändå få ut den så tunt som möjligt.
Stek i rikligt med smör.

Servera med vispgrädde och hallon.
 

LCHF Getostpaj med sparris

Jag är helt otrolig, allvarligt talat. Gick upp tidigt för jobb imorse och när jag väl kom dit gick jag beskedet att det var på måndag jag var bokad. Får glädja mig åt att jag i alla fall hittar till förskolan nu ;)
 
Igår kastade jag ut gubben och bjöd hem Louise på lite paj. Vi båda är galna i getost, så vad passar då inte bättre än en paj med det, lite snack och allmänt mys? Ni har ju dessutom turen att få recepten efter jag provat dem, dvs. att jag ändrar i recepten för att det ska bli så bra som möjligt. Denna paj hade inte blivit vad den förtjänade annars kan jag säga.
 

 
LCHF Getostpaj med sparris
 
Botten
3 dl mandelmjöl
0,5 dl sesamfrön
50 g smör
1 tsk salt
1 msk fiberhusk
1 ägg
 
Fyllning
4 ägg
1 ½ dl mjölk
1 dl grädde
2 dl riven gratängost
250 g sparris
1 röd spetspaprika
250 g getost
½ dl pinjenötter
timjan
salt
svartpeppar
lite olivolja
 
Gör pajdegen genom att snabbt knåda samman ingredienserna med fingrarna eller i matberedaren. Tryck ut pajdegen i formen. Picka botten med en gaffel. Låt vila i kylen i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa samman ägg, mjölk, grädde och kryddor. Blanda i den rivna osten. Skär sparrisen i centimeterstora bitar och strimla paprikan.
Förgrädda pajskalet i ugnen i 10 minuter. Ta sedan ut pajen och höj ugnen till 200 grader.
Lägg grönsakerna i formen, häll över ägg- och ostfyllningen. Smula över getosten och toppa med timjan, pinjenötter och lite olivolja.
Grädda i ca 40 minuter eller tills pajen är gyllene och lagom i konsistensen.
 

LCHF Baconlindad kyckling med balsamvinägersås

Idag blev det en riktigt god tisdagsmiddag efter en lång och trött dag. Tänk vad lite balsamvinäger kan göra med såser egentligen, såå himla gott! Samtidigt tittar vi på mästerkockarna och all goood matlagning. Plötsligt känner man sig inte så duktig med matlagningen längre. haha. Men tror inte jag behöver tänka på det, jag har inte tänkt bli kock i vilket fall. Jag är nöjd så länge jag kan laga mat jag tycker om och som är sund och nyttig. Dessutom får ju ni tillgång till all min matlagning som ni bara kan kopiera av. Bra va? :)
 
 
LCHF Baconlindad kyckling med balsamvinägersås
 
3 kycklingfiléer
2 paket bacon
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
3½ msk balsamvinäger
2 msk kycklingfond
2 vitlöksklyftor
svartpeppar
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär filéerna i två bitar på längden och linda in dem i bacon, fäst med tandpetare. Stek kycklingen tills den är nästan klar och lägg i en ugnsform. Blanda ihop resten av ingredienserna och häll över kycklingen. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.


LCHF Matiga muffins

Ett perfekt mellanmål om man är på resande fot!
 
 
Matiga muffins
 
5 ägg
1 dl grädde
1 dl riven ost
1 dl strimlad rökt skinka
4 st strimlade soltorkade tomater
30 g smulad fetaost
1 msk gräslök
salt
peppar
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa lätt ihop ägg och grädde. Tillsätt resten av ingredienserna.
Häll upp i 10 pappersformar som placerats i en muffinsplåt. Grädda i ca 20 minuter.
 

LCHF Blåbär och hallonpaj

Idag har jag stått i köket i en himla massa timmar! Känns som jag bakat hur mycket som helst, ändå finns det ingenting? haha. Bland annat har jag gjort dessa bröd, som blev himla fina denna gång, runda och goda :) Lite av de andra recepten kommer upp under veckan!
 
Efter mina timmar i köket var jag inte hungrig för fem öre. Men hade lovat min sambo att göra en paj, så det blev det i alla fall, till middag kan man väl säga :)
 
 
LCHF Blåbär och hallonpaj
 
150 g hallon och blåbär.
25 g smör
2 dl kokos
1 ägg
1 tsk kardemumma
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg tinade bär i en ugnssäker form.
Smält smöret. Vispa sedan i ägg, blanda i kokos och kardemumma.
Lägg massan över bären.
Ställ formen i ugnen tills kokosen är gyllenbrun.
Servera med en klick nyvispad grädde.
 

Dags för att odla!

Nu är en perfekt tid för att så och odla sina egna grönsaker eller kryddor. Jag har sått olika varje år och med tiden vet man ju bäst själv vad man man har mest nytta av i hemmet. I år blev det persilja, dill, oregano, basilika och gräslök. Sommarens bästa kryddor tycker jag! Jag har lite kvar att både så och plantera, men det får vänta ett tag till. Första gången som jag använder ett mini-växthus också, ska bli kul att se hur det fungerar eller om jag föredrar mina hemmavarianter! :)
 
 

Falukorv med pizzasmak och blomkålsmos

Idag har det varit en sådan där superduper dag. Vi vaknade i tid och redan efter någon timme var det färdighandlat för veckan, lägenheten städad och fin. Det hanns med två timmar ute på balkongen, vindstilla och helt underbart verkligen! Min kärlek till solen är olidlig! :) Dagen avslutades dessutom på Borås Arena, som ansvariga för publikvärdarna och sedan se ett underbart IF Elfsborg. Mitt hjärta kommer aldrig sluta klappa för dem, det är en sak som är säker!
 
Middagen idag blev sen och ingen strikt LCHF middag. Lite för lite kötthalt i korven för det. Meeeen, jag äter ju LCHF-inspirerat vet ni väl :)

 
Falukorv med pizzasmak och blomkålsmos
 
Falukorv
1 dl osockrad tacosås
2 msk tomatpuré
1 tsk basilika
1 tsk timjan
salt
svartpeppar
pizzakrydda
riven ost
 
1 blomkålshuvud (ca 1 kg)
1 dl vispgrädde
1 msk smör
salt
vitpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skär falukorven i bitar och lägg i en ugnsform. Blanda tacosås, tomatpuré, basilika, timjan, salt och peppar och bred ut på korven. Ha på oregano. Toppa med riven ost. Gratinera i ca 15 minuter.
 
Skölj och dela blomkålen i buketter. Lägg blomkålen i en skål som kan köras i micro, häll i nästan 1 dl av grädden så att det täcker botten i skålen. Tillaga blomkålen i 10-15 minuter på högsta effekt, känn efter med en provsticka att blomkålen blivit mjuk. Mixa blomkålen med en stavmixer, klicka i lite smör och tillsätt eventuellt mer grädde. Smaksätt med salt och peppar.