Spenatsoppa

Visst värdesätter man ofta sina vänner högt, men när någon dessutom kommer hem, städar och hjälper till med matlagning när man är sjuk.. då ska man vara rädd om sin vän!
Jag ska inte ta åt mig äran av receptet även om jag gav det till henne och bad henne lägga till ingredienser, den var ruskigt god! Det bästa var att jag även kunde äta den såhär dagen efter.
 

Spenatsoppa
20 minuter
 
500 g hackad spenat
1 msk smör
3 msk vetemjöl
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
grönsaksfond
2 dl grädde
sambal oelek
salt
svartpeppar
 
4 ägg
 
Koka ägg och skär i halvor. Salta lätt.
Lägg spenaten i en kastrull med 1 dl av vattnet. Tillsätt smör och pudra på vetemjöl.
Tillsätt resten av vattnet.
Smula i buljongtärningen och tillsätt grönsaksfond. Låt koka i 5-10 minuter.
Tillsätt grädde  och sambal oelek, smaksätt med kryddor.