Korbell blöjhink

Häromdagen fick jag ett bra erbjudande på en blöjhink som jag direkt nappade på. Jag som förskollärare har ju bytt ett par blöjor i mina dagar och vet precis hur mycket det kan lukta efter en bajsblöja med en vanlig pedalhink. Vi har dessutom inget direkt bra ställe att ha vårt skötbord på eftersom det är stort och tar upp plats, så det ska stå i bebisrummet. Då tycker jag det är ännu viktigare att man verkligen hittar en blöjhink som är luktfri. En refill kostar strax under hundralappen, men samtidigt räcker det till ungefär 240 stycken blöjor. Dessutom är den snygg och stilren!
 
Vad använder ni och var har ni ert skötbord placerat?
 

Paprikapasta med kyckling

 
Kyckling och pasta med paprikasmak
30 minuter
 
4 kycklingfiléer
salt
grillkrydda
Pennepasta
1 röd paprika
2 dl grädde
2 mozzarellaostar
½ paket Philadelphia grillad paprika
svartpeppar
körsbärstomater
fetaost
oregano
 
Tärna och stek kyckling. Krydda.
Koka pastan i lättsaltat vatten.
Tärna paprika och stek med kycklingen. Häll i grädde. Smula över mozzarellaosten och låt den smälta.
Blanda i Philadelphia och låt smälta. Krydda med svartpeppar.
Blanda samman pasta med kycklingröran och lägg över körsbärstomathalvor och fetaost. Strö över oregano.

Vecka 21 (20+4)

Tiden går snabbt, bebis verkar må bra och magen växer. Sparkar och sprattel känner vi varje dag och det är så underbart att det även känns och syns på utsidan nu så båda kan få känna och vara delaktiga i utvecklingen.
Jag gick för en månad sedan ner till att arbeta 75% men började denna veckan att arbeta 100% igen. Hittills har det gått bra, även om jag känner av tröttheten betydligt mer redan. Jag har peppar peppar inte haft några speciella fysiska problem än så länge, mer än att jag är varm, lite yr ibland och blir andfådd väldigt lätt. Möjligen lite ont i ryggslutet efter en lång dag på jobbet.
Eleverna på jobbet är så fina, de är så nyfikna, stället frågor och pratar och skojar gärna om magen. Det glädjer mig så!
 

Babynest

Jag kan ju säga att jag blev på riktigt bra humör när jag såg på facebook att en vän gjorde egna babynest. Jag frågade ganska omgående om hon kunde göra en till mig och visst kunde hon det. Den blev verkligen superfin! Och jag tror att vi kommer ha mycket användning av den i framtiden. Tanken är att vi ska ha ett komplett rum till bebis och att vi endast kommer att ha babynestet i vår säng för att underlätta under nätterna när de är dags för mat. Det går att göra både mindre och större och botten är mjuk men samtidigt så pass så det lätt går att bära med sig den utan att den sjunker ihop. Den går även att vränga så att utsidan blir grå och insidan med stjärnor.
 
 

Wraps med kycklingröra


Wraps med kycklingröra
20 minuter
 
Tortillabröd
kruksallad
1 röd paprika
1 färdiggrillad kyckling
1 dl gräddfil
1 dl majonäs
½ dl mild ajvar relish
1 burk majs
salt
svartpeppar
 
Lägg ut tortillabröd, lägg över ett salladsblad. Skär paprika och lägg över.
Rensa kycklingen, lägg i en skål. Blanda i gräddfil, majonäs, ajvar, majs och kryddor.
Lägg röran över tortillabröden och vik ihop.

Emmaljunga super nitro

Vår vagn kommer att anlända ungefär i vecka 4 nästa år, alltså i mitten-slutet av januari. Jag kommer då att vara i veck 30 så det kändes ganska lagom! Vi har hela tiden vetat vad vi vill ha för vagn, det enda vi var osäkra på var färgen. Citykorg får vi låna av vänner.
 
Det viktigaste för mig är att ha en smidig vagn med svängbara och ställbara hjul, inte för små. Detta för att lätt kunna svänga när man handlar eller går på stan, samtidigt som den ska kunna klara tuffare terräng och även snö. Jag vill ha en sittdel som går att ombona ordentligt och går att använda åt bägge håll. I textilväg vill jag ha en färg som inte syns alltför mycket om/när den blir solblekt, det finns massvis med färger att välja bland i denna modell!
Det ingår även sol-insekts- och regnskydd, det är Isofixfästen (chassit kan även användas för att fästa babyskydd med Isofixfästen) och lite annat smått och gott. Jag tror att vi kommer bli supernöjda, känns så!
 
Vad har ni för vagn, är ni nöjda?
 

Butterkaka med vanilj

 
Butterkaka med vanilj
3 timmar
 
Deg:
75 g smör
2.5 dl mjölk
½ pkt jäst (25 g)
½ dl strösocker
salt
7 dl vetemjöl
 
Fyllning:
4 dl mjölk
10 msk marsanpulver (till vaniljsås)
 
Pensling:
1 ägg
pärlsocker
 
Smula ner jästen i en bunke. Smält smör och häll i mjölk, låt kallna 1 minut.
Häll mjölkblandningen över jästen och rör om med händerna. Tillsätt socker, salt och mjöl. Låt det knådas 10 minuter i maskin. Låt sedan degen jäsa i bunken i ca 40 minuter.
Blanda vaniljfyllningen och låt stå i kylskåp.
Lägg degen på mjölat bord och knåda. Dela i två delar. Kavla ut varje del i avlånga kakor. Bred ut vaniljfyllningen över dessa och rulla ihop till en rulle. Skär varje rulle i 10 bitar och lägg dem med snittytan uppåt i en liten springform. Låt den jäsa i 40 minuter till under bakduk.
Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla butterkakan med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i ca 35 minuter i nedre delen av ugnen. Lägg över aluminiumfolie efter 20 minuter.

Tidiga fosterrörelser

Lilla bebis vad du rör på dig varje dag. Jag har moderkakan i bakvägg och började känna av små fladderrörelser redan i mitten av vecka 15. Sedan var det stillsamt ett tag, men nu är vi snart halvvägs och bebis lever livet där inne i magen. Dagen vi gick in i vecka 20 var första gången som jag kände sparkar från utsidan av magen och dagen efter syntes tydligt på magen när jag vaknat hur bebis låg och tryckte upp rumpan på min högra sida. Min barnmorska sa också att det är ett ovanligt sprattlande liv jag har i magen. Ingen risk att man skulle känna sig ensam när bebis visar sin existens några gånger per dag! Lilla hjärtat ♥
 

Hjärtats sänghimmel

Jag har alltid tyckt om den där romantiska, lite lyxiga stilen i mitt hem. Saker och ting behöver inte vara det dyraste på marknaden, jag köper gärna på loppis och gör om. Så länge jag tycker om det och det passar in i resten av hemmet. Igår beställde jag en sänghimmel till bebis rum, tror det kommer bli hur mysigt som helst! Textil ger en mer ombonad känsla, perfekt för ett litet liv i sin spjälsäng ♥
 

Sänghimmeln hittar ni här!
 

Kärleksord

Jag fann lite inspiration på andra bloggar och såg en underbar idé som jag ville ge mig pappa i farsdagpresent. Jag köpte en gladburk, skrev en förklaring på utsidan och proppade gladburken full med fina ord direkt från hjärtat. En perfekt personlig present som dessutom passade bra just nu. Min pappa är verkligen den bästa jag vet. Den person som jag kan relatera mig själv till och som jag känner igen mig så mycket i. Jag kommer nog alltid vara min pappas lilla flicka - och som jag tycker om det! ♥
 

En sådan där guldklimp

Vår fina kille har alltid varit otroligt mysig. Men i takt med att vår bebis i magen växte har han mer eller mindre hittat sin nya favoritplats. På min mage såklart. Han ställer sig där, trampar, lägger sig ner, spinner och klöser lite smått. Klappar honom på huvudet litegrann och han "gggrrr:ar" till litegrann. Han ligger där och somnar, snusar. Han vänjer sig vid bebis och bebis vänjer sig vid hans ljud. Djur är verkligen underbara som kan känna sådant innan man ens vet om att man är gravid. Världens bästa katt är han dessutom, en riktig mysis som pratar massa, möter oss när vi kommer hem och gör allt för att vi ska se honom. Han svarar på tilltal genom att jama eller "gggrr:a" som jag brukar säga. Han kan delvis konster, sitta och sitta vackert. En misse som alltid kommer när man ropar oavsett om han är ute eller inne, som alltid är med vid trädgårdsarbete och som har blivit grannarnas favorit sedan han kom till oss. Vi är så bortskämda som har världens absolut bästa misse som kommer bli en fin storebror framöver! ♥