Potatissallad med färskpotatis

Under sommaren och semestern är det väldigt sällan som jag inte använder grillen under våra middagar. Tillbehör görs såklart i köket med diverse hjälpmedel, men vi äter grillat så gott som varje dag. Och jag tröttnar aldrig! Många kvällar spenderas på baksidans altan med vänner långt in på nätterna, likt igår kväll.
 
 
Potatissallad med färskpotatis
1 timme
 
1 kg färskpotatis
½ rödlök
1 saltgurka
1 knippe rädisor
1 msk kapris
½ dl syltlök
4 dl gräddfil
2 dl citronmajonäs
1½ msk dijonsenap
dill
gräslök
salt
vitpeppar
 
Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av under hushållspapper.
Skala och hacka lök, lägg i en stor bunke. Skär gurkan i tärningar och rädisor i skivor. Lägg tillsammans med löken. Tillsätt syltlök, kapris, gräddfil, majonäs, dijonsenap, dill, gräslök och kryddor.
Skär potatisen i halvor och lägg tillsammans med resten. Låt svalna i kylskåp minst 1 timme. Kan med fördel göras dagen innan.
 


Kommentarer
V I L M A L A ♔

Nomnom c:

2014-07-25 @ 15:42:00
URL: http://vilmala.blo.gg/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback