Ugnsstekt lax med hummersås och pressad potatis

Bonde söker fru rullar på tvn, maten ligger i magen och efterrätten står i kylskåpet för att stelna. Min helg började redan i eftermiddags, underbart!
 
 
 
Vid receptintresse, skriv en kommentar så svarar jag så snart som möjligt :)


 

Restless

Jag har känt mig rastlös sedan jag kom hem idag, så hemskt det är! Jag brukar sällan känna mig rastlös för jag har alltid såpass mycket planerat, men idag har jag tvingat mig själv att ta det lugnt. Ingen träning blir det idag heller. Min massör sa igår att jag skulle ta det lugnt i någon dag. Jag var så otroligt spänd och blodcirkulationen sattes igång så mycket mer än vad jag var van vid efter massagen, vilket resulterade yrsel igår. Vore ju dumt att svimma under en promenad idag. Jag får istället rå om mig själv, sitta under min mysfilt, tända ljus och njuta av lite choklad fram till det är dags att börja med matlagningen!
 
 
 

Fylld ugnsstekt kyckling med rostade marinerade grönsaker

 
 
 
Vid receptintresse, skriv en kommentar så svarar jag så snart som möjligt :)
 
 
 

Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin



Divya Spa och Wellness

Eftersom livet för det mesta är väldigt hektiskt, var det helt underbart att få unna sig lite gott idag! Mat, relaxavdelning, helkroppsmassage, fotbad och jacuzzi. Dessutom i fyra timmar tillsammans med fem andra helgoa tjejer, kan inte bli så mycket bättre!
 
Bilder hämtade från divya.se
 
 

Yesterday

Sitter på föreläsning och drömmer mig bort till gårdagen. IF Elfsborg, det är inte över än. Vilken glädje, trots bitande kyla och regn. Sport har alltid varit en viktig del av mitt liv och jag kommer alltid hålla på Elfsborg, så länge jag lever och andas.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Josefine Gästbloggar

Hej Ida!
Jag hoppas verklgen att du är nöjd med designen. Och är det någonting du vill ändra så säg bara till!
Jag försökte göra den så likt din beskrivning som möjligt och det jag är mest nöjd med är bakgrunden och headern. Tycker den är väldigt shabby chic och den passar verkligen in på dig och hela din blogg!
Dina bilden har nu 700 i bredd. så de är lite större. Så du vet (:
- Jag laddade upp en bild på ett får i bergen i Norge. För att kolla bredden på bilderna. Så den bilden är min, om du undrar var den kom ifrån.

Du har en underbar blogg och jag personligen följer den via bloglovin.
Hoppas att du får massa läsare som fastnar för designen och du kan gärna tipsa om min blogg om de frågar efter design och designtips!
- Förlåt att jag tar mig friheten och skriver ett helt inlägg. Jag hoppas att du inte blir arg.. Du kan ju lätt ta bort inlägget om du vill.

Ha en fantastisk dag.
Kram Josefine
www.josefinesvard.blogg.se
 

New to our home

 
 
 

Feel it!

Att vakna upp av att sovrummet är ljust och härligt av solen kan man alltid hoppas händer fler gånger detta år. Så himla underbart att ha ställt tillbaka klockan, få sova en timme längre utan att ha dåligt samvete. Jag och Louise slängde på oss kläderna och drog ut på en morgonpromenad i det underbara vädret. Det vore ju synd att klaga!
 
 
 
 

Äppelpaj

 
 
 
Vid receptintresse, skriv en kommentar så svarar jag så snart som möjligt :)
 
 
 
 

Hard work

Idag var jag egentligen inte alls pepp på att ut och gå. Solen lyser men det blåser en hel del och det är minusgrader ute, därav var det kallt. Benen var spagetti idag och hade jag inte peppat mig själv hade jag stannat, satt mig ner och bett någon hämta mig! När man är två är det mycket enklare att hålla tempo och motivation uppe, så tur jag hade Emma med mig!
 
 
 

Country

Mysiga fixarkvällar hos mysiga vänner tycker vi om! När vännerna precis köpt hus på landet utanför stan får man hälsa på, fixa mat ihop och hjälpa till med uppackning av kök. Visst kan det kännas mysigt med hus och det finns såklart både för- och nackdelar med det, men jag är glad att vi väntar något år till! Det finns mycket vi vill göra innan det, pengamässigt. Njuta av livet, europa och världen. Två världsdelar har vi hunnit med och till sommaren hoppas vi på en till. Love life, live life!
 
 
 
 
 

Orchidaceae

För några månader sedan hade jag i princip gett upp hoppet om mina orkidéer. Det resulterade i att jag slängde två av dem för att jag inte trodde att de skulle blomma mer. Så fel jag hade! För några veckor sedan började det komma knoppar på den orkidé som jag valt att ha kvar. Färgen på blommorna kom jag inte ihåg, så när de två blommorna som hittills kommit slagit ut, var färgen helt en överraskning. Dessutom kommer den blomma riktigt ordentligt, massa knoppar som inte slagit ut ännu. Det är så otroligt fina blommor tycker jag, och jag hade gärna haft fler i vårt hem! Men plats till det ska väl finnas också? En plats där de trivs. Kommer definitivt inte byta plats på den jag har nu!
 
 
 
 
 

Time to walk

Fanns inte mycket inspiration idag till att ut och promenera, men det var bara att ge sig ut! Ingen klagan här inte. Louise höll på att förfrysa rumpan, men annars var det superskönt när vi väl kommit ut. Det är ju underbart!
 
 
 
 
 

Krämig champinjonsoppa med torkade trattkantareller och persilja

 
 
 
Vid receptintresse, skriv en kommentar så svarar jag så snart som möjligt :)
 
 

My girls

En lunchdate med fina flickor är nödvändigt när vädret inte alls känns på vår sida och det är jobbigt att gå upp på morgonen. Det behövs en liten solglimt i vardagen ibland, tur jag har många fina vänner som kan hjälpa mig att finna den där glimten var dag!
 
 
 
 

Broccoligratäng och hemmagjorda köttbullar

 
 
 
Vid receptintresse, skriv en kommentar så svarar jag så snart som möjligt :) 
 
 
 
 

Lets go!

Äntligen är det dags att köra igång med träningen igen efter två veckors förkyldning. Jag och Mia inledde den första promenaden, underbart skönt. Att vara ute och gå kan vara något av det bästa som finns, så sunt och gott! Mysigt att ha fint sällskap dessutom, det höjer ju känslan ännu mer!
 
 
 
 
 

I love good friends

Jag har aldrig riktigt förstått "min kompis snackar skit om mig" grejen. Varför ens lägga ner tid eller energi på dem som tar energi? Det är väl betydligt bättre att lägga ner både sin tid och energi på en person i din närhet som förtjänar det? Att ha fina vänner omkring sig som finns där i vått och torrt är verkligen a och o. Oansett om det gäller små eller stora saker. En liten sak för någon annan kan betyda världen för mig och tvärtom. Skitsnack, alltså sådant som en person inte kan stå framför personen den pratat om och säga rakt ut, finns inte i min vänskapskrets och har inte funnits på en tid. Jag förstår inte grejen med att själv välja att umgås med dessa människor. Dessutom handlar nog mycket om hur personen som får höra allt skitsnack om sig. Hur bra är man själv om man alltid får höra skit om sig själv, lägger ut synligt för andra hur mycket folk snackar om en och får några "stackars dig" eller "vilka folk det finns" som svar. Men varför bry sig? Varför ens lägga ner energi på det? Stå på er själva och visa att folk inte rör er i ryggen istället. Umgås med de som ger er energi istället för de som själ och var en förebild för dina vänner genom att bry er om de som finns i er omgivning och som tycker bra om er. Ni kommer leva ett längre och lyckligare liv av det, det lovar jag!
 
 
Tack gullet för din fina och personliga gåva ;)
 
 

Pasta med citronstekt sparris och cantadousås

Herregud vilken jobbig dag det varit idag.. Det var riktigt skönt att komma hem och kunna slappna av en stund innan dagens middag skulle lagas för att sedan äta i lugn och ro. Tidig läggdags idag är ett faktum!
 
 
 
 
 
Vid receptintresse, skriv en kommentar så svarar jag så snart som möjligt :)
 
 
 

Vårrullar med thailändsk grönchilisås

 
 
Vid receptintresse, skriv en kommentar så svarar jag så snart som möjligt :)
 
 
 
 

Go for it!

Igår tog vi bussen tillsammans med tjugo andra bussar till Norrköping för att stötta vårt IF Elfsborg till seger. Dagen började redan klockan nio och slutade inte förrän natten tills idag. Uppladdning på Hugos nattklubb som tog cirka tusen personer, ändå fick inte alla plats. Vi drack lite öl, laddade upp med Elfsborgs egna band på sen och gick sedan i marsch till arenan. Förutom att det tyvärr inte blev någon välbehövd seger för SM-guldet så var stämmningen på topp hela dagen och kvällen! Helt otroligt engagemang och alla var goa och glada! Såklart medför dagen lite andra känslor idag när många timmar på högskolan stod på tur, som trötthet till exempel.. Men vad gör det en dag eller två? Det blir i vilket fall som helst tidigt läggdags ikväll!
 
 
  
 

Makes me feel sick

Det som skulle bli en mysig lördag som avslutades med god mat efter att jag skulle fått min bil servad och klar av min fästman blev lite annorlunda. Jag har istället fått stå för besiktning av bil och så vidare idag. Ingen god mat blev lagad. Snarare pizza för avhämtning. Familjepizza. Som räcker tills ikväll. Jag mår illa bara jag tänker på det. Men vad gör man inte för maximalt omhändertagande av sin sjuke man?
 
Det ska bli skönt att efter två veckor av halsont och förkyldning komma igång och träna och laga riktig mat igen på måndag!
 
 
 

Breakfast

Morgonen har inte direkt börjat som jag hade trott, sjukstuga här hemma. Så lika bra att börja med en bra frukost och arbeta uppåt. Vaniljyoghurt, banan och kanel. Mums! Dags att sätta igång med dagens bestyr. Ha en bra dag allihopa!
 
 
 
 
 

Rocket Avenue

 
Jag hade gärna haft denna grabb sjungandes på en stol jämte min säng varje kväll med sin gitarr. Mums!
 

Friday night

Fredagar är bland de bästa dagarna i veckan. Tröttheten från veckan som varit drar över, helgen med alla dess förväntningar börjar och det är helt okej om inte ännu mer att ta sig en riktig myskväll!

 

 
                                                                                                                                             
 
 

Köpmansdisk.

För något år sedan när jag och min sambo flyttade ihop, flyttade vi till en ny lägenhet och bestämde oss för att köpa nya möbler. Alla möbler. För att vi båda skulle drivas och känna oss hemma i vårt nya hem var vi noga med att skaffa möbler som vi båda tyckte om. Det slutade med ett mellanting. Vi var nöjda, men ingen av oss skulle valt att ha dessa möbler om vi hade köpt nytt från början och vi bodde själva. Det ledde naturligtvis till att min sambo ändå var nöjd med situationen, men inte jag. Därav fick jag börja lite smått med att göra om här hemma. Jag har gjort en hel del och finare ska det bli!
 
Förra veckan åkte jag och köpte en köpmansdisk på blocket för 200 kronor, slipade, målade och bytte knoppar. Sedan fick den flytta in hos oss några dagar senare!
 
 
                                                       
                                                                                                                                                           
 
 

Who counts anyway.

Möjligen kan det var min tionde blogg. Möjligen är det dumt att inse att jag inte kan sköta en blogg, på gott och ont. En blogg blir något speciellt för mig, någonting jag måste ta hand om på allra bästa sätt. En bloggs enda behov är att bli uppdaterad - för andras skull. Men egentligen, varför inte för en själv?
 
Den första bloggen jag startade använde jag i flera år, kände mig aldrig pressad att uppdatera. Det kunde bli ett inlägg direkt efter ett annat, flera dagar mellan varje inlägg och ibland veckor. Det är helt underbart att gå tillbaka och läsa sin gamla blogg, vilka känslor och flashbacks. Det som gör bloggen mest rolig att gå tillbaka till är att jag var personlig, varför är det så svårt att vara det numera? Tankesättet är annorlunda nu jämfört med för några år sedan, livet har ändrats betydligt. Och dessutom, vem behöver bry sig om vad jag skriver, vad jag delar med mig av förutom mig själv. En blogg är inte ett liv, det är inte mitt liv. Ingen kan tro att det går att följa mitt liv via en blogg.
 
Det kanske blir en rörig start, jag är fullt medveten. Förhoppningsvis reds det upp och att ni kan njuta av att följa min tioende blogg, eller tolfte. Vem håller räkningen egentligen?