Hallonpaj
Det är helt otroligt att det gått så lång tid sedan jag uppdaterade er senast och att många av er fortfarande kommer in och tittar till mig titt som tätt. Det har såklart funnits anledningar, men för att göra en lång historia kort så har det under en tid funnits mindre att skriva och uppdatera er om.
Men under dessa drygt 3 månader så har det ändå hänt en del. Lite får ni ta del av under senare tillfällen, men semestern har gått mot sin mittendel, vi har varit utomlands och jag har dessutom fått ett nytt arbete till hösten. Naturligtvis fortfarande som förskollärare, men i en förskoleklass.
Vädret är med oss riktigt ordentligt! Solen lyser, vi har gjort ärenden och avnjutit en utsökt hallonpaj till fikat.
Hallonpaj
1 timme
200 g smör
4 dl vetemjöl
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
½-1 tsk bakpulver
5 dl frysta hallon
3 msk socker
1 msk potatismjöl
2 krm kanel
Sätt ugnen på 200-225 grader.
Smält smör och ställ undan.
Blanda resten av de torra ingredienserna och tillsätt sedan smöret. Arbeta ihop till en deg.
Tryck ut i en stor form och lägg sedan hallon över. Blanda ihop socker, potatismjöl och kanel och strö över.
Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.
Låt svalna något innan servering.
Kommentarer
KassandraPalma
ser riktigt gott ut!
kelly
gott det ser ut:D!!
kelly
gott det ser ut:D!!
Johanna Svensson ♡
mums fillibaba :D
K
Ätliiiigen:)
Välkommen tillbaka och lycka till det nya jobbet!
Svar:
Ida Nilsson
The Revolt
Hallonpaj är gott!^^
Julia
Åh, den perfekta sommarefterrätten verkligen!
Trackback