Fylld fläskfilé med tomat- & cevresallad
Med en nyklippt gräsmatta och fyllt kylskåp var det underbart att kunna sätta igång grillen och äta på uteplatsen. Jag kan ibland sakna just kolen och grilldoften vilket försvinner med gasolgrill, men man kan inte få allt! Gasolgrillen är otroligt smidig med sin kokplatta och sidobord. Man blir snabbt bortskämd!
Fylld fläskfilé med tomat- och cevresallad
600 g fläskfilé
125 g mozzarella
5 st soltorkade tomater
1/4 kruka basilika
valfri marinad
körsbärstomater
kruksallad
avokado
cevre (getost)
pinjenötter
flytande honung
Skär ett snitt längs hela filéen och fläk ut den.
Lägg på mozzarella i skivor, basilika och strimlade tomater. Vik ihop köttet och stick in blomsterpinnar av trä med jämna mellanrum.
Lägg på mozzarella i skivor, basilika och strimlade tomater. Vik ihop köttet och stick in blomsterpinnar av trä med jämna mellanrum.
Pensla på marinad och grilla i ca 15-2 minuter. Pensla på marinad med jämna mellanrum.
Skiva tomater, sallad, avokado och smula över cevre. Strö över pinjenötter och ringla över flytande honung.
TIPS!
Blanda 2 dl creme fraiche med 1 påse bearnaisesås. Perfekt kall sås köttet!
Kommentarer
Longevity - en blogg om hälsa
Åh vad gott det ser ut!
Jag försöker handla så gott det går. En del saker är docj alldeles för stor prisskillnad så där tar jag vanligt (helst svenskt närproducerat om det går). Kött kan ju skilja 70-100 kr per kilo och vi är många i familjen. Allt som det ara skiljer några kronor på köper jag om jag hittar. Ost är också en sån vara som det skiljer asmycket i pris på.
Svar:
Ida Nilsson
Longevity - en blogg om hälsa
Oj, jag hade lite bråttom innan ser jag på stavningen :P
Ja, odla hemma är det bästa, då vet man ju vad man får :-)
Svar:
Ida Nilsson
kaffehörnan
shit vad underbart gott
Svar:
Ida Nilsson
Linda
Åh, det lät riktigt gott =)
Frökenfilantrop II Your cup of tea
Gott! Älskar att ha lite egen odlat att slänga på maten =)
Svar:
Ida Nilsson
Trackback