Marinerad fläskfilé med bulgursallad och fetaostsås
Efter en dag med 25 barn är det så underbart att kunna ställa sig i köket och unna sig själv god mat. Visserligen blir det så ungefär varje dag, men det är verkligen min stund på dagen. I köket, där jag får vara ifred och sköta mitt eget med P3 spelandes på radion. Soffan känns överskattad ibland när man faktiskt kan göra massor av nytta om dagarna :)
Den här marinaden är dessutom fantastiskt god och kommer användas flitigt till sommaren kan jag lova!
Marinerad fläskfilé med bulgursallad och fetaostsås
1 fläskfilé, ca 600 g
Marinad:
1 msk soja
1 finriven vitlöksklyfta
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
1t sk mango chutney
2 msk neutral olja
1 tsk honung
Bulgursallad:
3 dl bulgur, okokt
1 grönsaksbuljongtärning
2 paprikor, blandade färger
1 rödlök
1 gullök
10 körsbärstomater
1 msk olja
salt, peppar, oregano
Fetaostsås:
2 dl turkisk yoghurt
½ paket fetaost
2 soltorkade tomater
5 basilikablad
salt, peppar
Marinad:
1 msk soja
1 finriven vitlöksklyfta
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
1t sk mango chutney
2 msk neutral olja
1 tsk honung
Bulgursallad:
3 dl bulgur, okokt
1 grönsaksbuljongtärning
2 paprikor, blandade färger
1 rödlök
1 gullök
10 körsbärstomater
1 msk olja
salt, peppar, oregano
Fetaostsås:
2 dl turkisk yoghurt
½ paket fetaost
2 soltorkade tomater
5 basilikablad
salt, peppar
Putsa fläskfilén. Blanda ingredienserna till marinaden, skiva fläskfilén i 2 cm skivor och lägg däri. Låt marinera minst 30 minuter.
Skär löken i små båtar. Lägg i en ugnsfast form tillsammans med paprikan, skuren i mindre bitar. Ringla över olja och krydda. Rosta i ugnen på 200°C värme i ca 15 minuter. Tillsätt tomaterna och fortsätt rosta i minst 5 minuter.
Koka bulguren enligt anvisning på paketet men tillsätt en grönsaksbuljongtärning i kokvattnet.
Blanda yoghurt med mosad fetaost, finhackade soltorkade tomater och basilika. Smaka av med salt och peppar.
Stek fläskfilén fint (ca 60 grader).
Skär löken i små båtar. Lägg i en ugnsfast form tillsammans med paprikan, skuren i mindre bitar. Ringla över olja och krydda. Rosta i ugnen på 200°C värme i ca 15 minuter. Tillsätt tomaterna och fortsätt rosta i minst 5 minuter.
Koka bulguren enligt anvisning på paketet men tillsätt en grönsaksbuljongtärning i kokvattnet.
Blanda yoghurt med mosad fetaost, finhackade soltorkade tomater och basilika. Smaka av med salt och peppar.
Stek fläskfilén fint (ca 60 grader).
Blanda bulgur med rostade grönsaker i en stor skål.
Kommentarer
Mirre
Ohhh så smaskigt, samt jag håller med att stå i köket att baka eller laga mat då är det en fri zoon samt ens egna tid =D
Svar:
Ida Nilsson
Y A S M I N E
Jag har inte käkat bulgur på åratal! Man har det aldrig hemma liksom, men det ska jag se till å ändra
Svar:
Ida Nilsson
Maria Grahn
Tack för tipset! Det där låter gott, ska prova i helgen :)
Svar:
Ida Nilsson
Julia • tweep
Jättefin blogg!
Allt bra? :)
Adine - fotograferande lärarstudent
Ser supergott ut! :D
Erik
Satsigt hördu! Ser riktigt gott ut. Jag orkar aldrig göra något avancerat haha, pannkakor, tortellini och andra enkla rätter är kungligt för mig! ;)
Svar:
Ida Nilsson
Martina
Åh va gott"
Äskar med att laga mat. Men nää försökt äta oliver men de funkar inte alls för mig :(
Svar:
Ida Nilsson
EbbaBloggen
Vad gott det ser ut, blev helt hungrig nu haha :D
Andrea
Så gott! :)
Therese
Åh, så gott det ser ut! :)
Marie Bergman
Åh vad gott! :)
KandyKupps
vilken underbar design du har!! avundsjuuk! :(
Svar:
Ida Nilsson
Trackback