Marinerad fläskfilé med bulgursallad och fetaostsås

Efter en dag med 25 barn är det så underbart att kunna ställa sig i köket och unna sig själv god mat. Visserligen blir det så ungefär varje dag, men det är verkligen min stund på dagen. I köket, där jag får vara ifred och sköta mitt eget med P3 spelandes på radion. Soffan känns överskattad ibland när man faktiskt kan göra massor av nytta om dagarna :)
 
Den här marinaden är dessutom fantastiskt god och kommer användas flitigt till sommaren kan jag lova!
 
 
Marinerad fläskfilé med bulgursallad och fetaostsås
 
1 fläskfilé, ca 600 g

Marinad:
1 msk soja
1 finriven vitlöksklyfta
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
1t sk mango chutney
2 msk neutral olja
1 tsk honung

Bulgursallad:
3 dl bulgur, okokt
1 grönsaksbuljongtärning
2 paprikor, blandade färger
1 rödlök
1 gullök
10 körsbärstomater
1 msk olja
salt, peppar, oregano

Fetaostsås:
2 dl turkisk yoghurt
½ paket fetaost
2 soltorkade tomater
5 basilikablad
salt, peppar
 
Putsa fläskfilén. Blanda ingredienserna till marinaden, skiva fläskfilén i 2 cm skivor och lägg däri. Låt marinera minst 30 minuter.
Skär löken i små båtar. Lägg i en ugnsfast form tillsammans med paprikan, skuren i mindre bitar. Ringla över olja och krydda. Rosta i ugnen på 200°C värme i ca 15 minuter. Tillsätt tomaterna och fortsätt rosta i minst 5 minuter.
Koka bulguren enligt anvisning på paketet men tillsätt en grönsaksbuljongtärning i kokvattnet.
Blanda yoghurt med mosad fetaost, finhackade soltorkade tomater och basilika. Smaka av med salt och peppar.
Stek fläskfilén fint (ca 60 grader).
Blanda bulgur med rostade grönsaker i en stor skål.
 


Kommentarer
Mirre

Ohhh så smaskigt, samt jag håller med att stå i köket att baka eller laga mat då är det en fri zoon samt ens egna tid =D

Svar: Ja men eller hur är det så :) Dessutom är det alltid roligt att få uppskattning på sin matlagning eller sina bakverk! :)
Ida Nilsson

2013-02-07 @ 20:28:44
URL: http://myflowergirl.blogg.se
Y A S M I N E

Jag har inte käkat bulgur på åratal! Man har det aldrig hemma liksom, men det ska jag se till å ändra

Svar: Det får du göra, jag tycker det är riktigt gott :)
Ida Nilsson

2013-02-07 @ 21:37:55
URL: http://medy.blogg.se
Maria Grahn

Tack för tipset! Det där låter gott, ska prova i helgen :)

Svar: Det var så lite! Det får du göra. Kika tillbaka och berätta hur det smakade :)
Ida Nilsson

2013-02-07 @ 22:30:51
URL: http://maria.grahn.blogg.se
Julia • tweep

Jättefin blogg!
Allt bra? :)

2013-02-07 @ 22:56:27
URL: http://tweep.blogg.se
Adine - fotograferande lärarstudent

Ser supergott ut! :D

2013-02-07 @ 23:04:40
URL: http://justbeingmyself.blogg.se
Erik

Satsigt hördu! Ser riktigt gott ut. Jag orkar aldrig göra något avancerat haha, pannkakor, tortellini och andra enkla rätter är kungligt för mig! ;)

Svar: Haha, jag är helt annorlunda. Älskar att laga mat :)
Ida Nilsson

2013-02-07 @ 23:36:29
URL: http://spangel.blogg.se/
Martina

Åh va gott"
Äskar med att laga mat. Men nää försökt äta oliver men de funkar inte alls för mig :(

Svar: Tråkigt :( Men det är ju bara att skippa dem även om det finns med i ett recept. Lägg till något annat istället vetja :)
Ida Nilsson

2013-02-08 @ 13:02:10
URL: http://annamartinas.blogg.se
EbbaBloggen

Vad gott det ser ut, blev helt hungrig nu haha :D

2013-02-08 @ 13:39:06
URL: http://www.ebbabloggen.se
Andrea

Så gott! :)

2013-02-08 @ 17:46:31
URL: http://sporthund.blogg.se
Therese

Åh, så gott det ser ut! :)

2013-02-09 @ 00:41:12
URL: http://frokenfjarilsliv.blogg.se
Marie Bergman

Åh vad gott! :)

2013-02-09 @ 11:59:18
URL: http://livetiluxemburg.se/
KandyKupps

vilken underbar design du har!! avundsjuuk! :(

Svar: Tack så himla mycket :)
Ida Nilsson

2013-02-12 @ 11:32:13
URL: http://kandykupps.webblogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback