Annandag jul
Varje år åker vi till min morfar på annandagen. Inte för att fira jul eller liknande, kanske mer fira ut den? Vi äter god mat som vi kvinnor har sett till att laga innan männen kommer hem från jakten. I år blev det fläskfilé i gorgonzolasås och potatisgratäng som jag tyvärr inte har receptet på till er. Men jag stod för efterrätten, som alltid är ett säkert kort och så otroligt god! Naturligtvis får ni ta del av det :) Vi brukar även ha sångstunder eftersom min ena brors assisteter är riktigt duktiga på alla typer av musik. En av dem spelar i band och brukar vara fullbokad på somrarna när hon inte jobbar.
Jag fick också en ring i guld av morfar idag, som är runt 60 år gammal och var min gammelfarmors. Jag fick även en ring för några veckor sedan när vi var hos honom på besök som var min morfars mormors och runt 100 år gammal. Den är så utsliten så det ingraverade knappt syns längre. Men jag har fått tillåtelse att förminska den så jag kan använda den i framtiden och föra vidare de båda i arv. Älskar dessa dagar om året!
Världens godaste efterrätt
100 g vit blockchoklad
2 dl creme fraiche
2 limefrukter
1 dl hallonsylt
2 passionsfrukter
2 dl creme fraiche
2 limefrukter
1 dl hallonsylt
2 passionsfrukter
Smält blockchoklad och blanda med créme fraiche. Häll chokladblandningen i 4 snygga glas.
Riv skalet från limefrukterna. Pressa sedan ur saften i en skål och blanda med hallonsylt.
Häll hallonsylten över hockladblandningen och strö över limeskalet.
Gröp ur kärnorna från passionsfrukten och och häll på toppen.
Låt stå i kyl i 2-3 timmar innan servering.
Kommentarer
MISSBELLE
Oj vilken mysig blogg du har!! :))))
Du får gärna kika in på min blogg nu, jag har lagt upp vad jag fick i julklapp!! kram
Lisa - Kreativ bakning ♥
Efterrätten låter & ser väldigt god ut :)
Sandra Leone
Vilka fina bilder och efterrätten verkar hemskt god.
Svar:
Ida Nilsson
Ebba Molin
SV: Ja verkligen! Åh, det där lät himla gottigt...
Kajsa
Mysiga bilder! :D
Yrsa
Jätte fin blogg!
Linda Johansson
åh, ser jättemysigt ut!
mamma muu
Kommer att göra den där efterrätten idag! Ser ju supergod ut!!
Svar:
Ida Nilsson
Trackback