Nötgryta
TIPS!
Är det många potatisar i puréerna, mixa inte utan mosa istället med en gaffel. Annars blir purén som klister.
Nötgryta
250 g nötfärs
3 morötter
1 palsternacka
8 potatisar
2 dl frusen majs
en klick osaltat smör
1 msk olivolja
lite svartpeppar
timjan
Koka nötfärs i några minuter, lägg sedan i en mixer.
Skala och skär morötter, palsternacka och potatis i mindre bitar, koka morot och palsternacka i en kastrull och potatis i en. Tillsätt majsen med morötterna och palsternackan de sista 3 minuterna.
Lägg palsternacka, morötter och majs i mixern, spara vattnet.
Tillsätt smör, olivolja och kryddor. Mixa och späd med vattnet vid behov.
Mosa potatisen i kastrullen till önskad konsistens, lägg sedan i mixern och kör ihop snabbt bara så det blandas.
Kommentarer
Trackback