Köttfärs- och vitkålsgratäng
Precis lagom krämig och god, nästan som en lasagne fast ett nyttigare alternativ. Så himla gott och Leia smaskade i sig det med god aptit. Jag trodde inte hon skulle vara så förtjust i vitkålen, men jag stekte den relativt länge så den blev lika mjuk som spagetti. Och spagetti är ju ingenting som någon dissar i denna familjen!

Köttfärs- och vitkålsgratäng
1 litet vitkålshuvud
1 gul lök
500 g köttfärs
1 förpackning krossade tomater
5 msk tomatpuré
½ dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 msk dijonsenap
vitlökspulver
stark paprikakrydda
oregano
vitpeppar
riven ost
2½ dl grädde
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla vitkål och hacka lök. Stek några minuter i smör tills det fått fin färg.
Bryn köttfärs. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten, senap, buljongtärning, vatten och kryddor. Låt puttra i några minuter.
Blanda köttfärsröran med vitkål och lök och lägg sedan i en smord ugnssäker form.
Strö över riven ost och ringla över grädde.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

Kommentarer
Trackback