Kyckling med bulgur

Kyckling med bulgur
2 stora burkar
1 kycklingfilé
2 morötter
1 lagerblad
3 cm purjolök
2 tomater
knappt 1 dl okokt bulgur
en klick osaltat smör
lite svartpeppar
frusen persilja
basilika
Skär kyckling i mindre bitar, koka tills den är färdig rakt igenom. Lägg sedan i en mixer.
Skala och skär morötter i mindre bitar och lägg i en kastrull med skivad purjolök. Lägg i lagerblad. Låt koka i ca 10 minuter. Ta bort lagerbladet, spara vattnet. Lägg resten i mixern.
Skålla tomaterna i 30 sekunder i kokande vatten, lägg sedan i kallt vatten. Skala dem och skär bort det hårda på tomaten och sålla bort kärnorna. Lägg sedan tomaten i mixern.
Koka bulgur och tillsätt sedan i mixern.
Lägg i smör, persilja och basilika i mixern och mixa. Späd med kokvattnet till en lagom konsistens.

Kommentarer
Yohanna af Skovde
Lurkar här för barnmatsinspiration! Hittar massa bra :)
Svar:
Ida Nilsson - mamma till Leia ♥
Trackback