Köttfärssås

Till färgen sätt, den mest osmakliga purén jag någonsin gjort. Men till smaken sett, något bland det godaste säger Leia. Det luktade till och med sådär gott och sött. Jag har en känsla av att jag kommer få göra den fler gånger här hemma!
 
Än går det absolut ingen nöd på mat, men jag vill gärna att det ska finnas mat att variera med. Jag vet själv hur jag är, kvällens middag och max en matlåda till dagen efter. Jag kan bli riktigt illamående annars. Leia verkar också tycka om nya smaker men inte för ofta av en. Så jag har i alla fall fyra olika maträtter att variera med, två åt taget i kylskåpet.
 

Köttfärssås
2 stora + 2 små burkar
 
250 g nötfärs
3 palsternackor
1 persiljerot
1/4 gul lök
1 morot
1 tomat
10 cm zuccini
en klick osaltat smör
2 msk mjölk
basilika
dragon
svartpeppar
 
Skala och skär palsternackor, persiljerot, lök, morot och zuccini (behåll skalet på zuccinin) i små skivor. Koka i ca 10 minuter.
Skålla tomaten i hett vatten, lägg i kallt vatten och skala sedan. Skär och plocka bort kärnhus och kärnor. Lägg i en mixer. Lägg i smör och mjölk.
Häll av rotfrukterna/grönsakerna och spara vattnet. Lägg dem i mixern med ½ dl av vattnet.
Lägg i nötfärs i en kastrull och koka i samma vatten som förut. Häll sedan av vattnet och lägg köttfärsen i mixern.
Krydda med basilika, dragon och lite svartpeppar.
Mixa till en puré och tillsätt eventuellt med vanligt kranvatten vid behov.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback