Kalops på ytterlår

 
Kalops på ytterlår
 
ca 1 kg ytterlår
2 gula lökar
2 vitlökar
2 tsk salt
svartpeppar
stark paprikakrydda
6 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
2 morötter
1 palsternacka
en liten bit kålrot
1 ask champinjoner
2 röda paprikor
ca 20 st hela svartpepparkorn
3 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
1 msk sambal oelek
3 msk oxfond
3 dl mjölk
3 dl smetana
 
Skala och skär lök och vitlök, stek lätt i en gryta. Krydda med salt, svartpeppar och paprikakrydda.
Putsa ytterlår och skär i cm stora kuber. Stek snabbt en stekpanna tills det fått en yta och tillsätt sedan i grytan.
Häll på vatten och buljongtärningar och låt koka i ca 2 timmar.
Skär rotfrukterna i mindre bitar, champinjoner i halvor och paprikor i mindre bitar och tillsätt i grytan. Lägg i svartpepparkorn.
Tillsätt tomatpuré, dijonsenap, sambal oelek, oxfond, mjölk och smetana. Låt koka ca 1 timme.
Smaka av med salt och svartpeppar.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback