BeSafe iZi Plus

Idag har Leia blivit med ny bilstol! Hon har varit stadig i både nacke och rygg länge nu och börjar tycka det är riktigt tråkigt att behöva sätta sig i babyskyddet. Så det kändes passande nu att byta. Dessutom är dessa stolar säkrare än babyskydd vilket såklart känns skönt!
 
Vi valde BeSafe iZi Plus, vilket vi verkligen är supernöjda med! Den har vunnit bäst i test för detta året och har många finesser som vi fastnade vid. Till exempel att den har olika justeringslägen för viloläge som man kan fälla under färd, förlängningsbart rygg- och nackstöd och har bältesupphängning med magneter. Som jag har saknat dessa magneter under tiden vi haft babyskyddet! Enkla småsaker som förenklar och förgyller vår vardag lite extra. Den har även lång användningstid och tar en viktkapacitet på upp till 25 kg.
 
Bilstolen har också gått igenom Plus-testet vilket är ett av världens tuffaste krocktester för bilbarnsstolar. Det är ett kompletterande test och detta plus-märke garanterar att stolen klarar höga krafter mot nacken. Stolen garanterar till och med att barnet inte utsätts för livshotande höga nackkrafter vid en frontalkollision vilket naturligtvis ger barnet lite extra säkerhet. Det finns bara 11 Plus-godkända bilbarnstolar och BeSafe står för 5 av dessa.
E-godkända (alltså Europagodkända) bilbarnstolar säljs i hela EU och såklart även i Sverige. Men godkännandet står inte upp mot de svenska kraven. Förr hade vi något som kallades T-godkännande då vi i Sverige anser att E-godkännande är för svagt.  Endast E-godkända bilbarnstolar mäter till exempel inte bilbarnsstolens förmåga att hantera våldet mot nacken. 2009 förbjöd EU Sverige att använda sig av T-märkningen eftersom de ansåg att det var konkurrensbegränsande. EU tar alltså inte hänsyn till de svenska kraven på bilbarnsstolar.
Bilbarnsstolsföretagen har därför istället fått en möjlighet att testa sina stolar för en extra märkning (Plus-märket), vilket endast är en frivillig möjlighet eftersom det enligt EU inte får vara en lag.
 
Det känns för oss viktigt att ha en bra och säker bilstol så valet var inte speciellt svårt för oss. Dock är den ganska dyr och kräver en stor bil, så det är något att ha i åtanke!
 


Kommentarer
Emelie

Åh en sån vill jag ha till lillan när de är dags för att byta, är du nöjd? :)

Svar: Ja jag är jättenöjd hittills! Nu har ju vi bara haft den någon dag men jag är superglad att slippa babyskyddet :) Och otroligt nöjd med alla finesser!
Ida Nilsson - mamma till Leia ♥

2015-10-19 @ 10:06:59
URL: http://nouw.com/emsan
Jenny

Jag funderar på att köpa denna till min kille också. Vad har du för bil och tar den stor plats ?

Svar: Vi har en BMW, 5 serie, kombi såklart. Den tar faktiskt en hel del plats. Det underlättar om man har en bred bil och framförallt en massa utrymme för passageraren fram. Vi har stort utrymme åt alla håll och kanter men det blir ändå ganska trångt för den som sitter fram. Men testa ALLTID i bilen först innan ni köper, eftersom det inte är öppet köp på bilbarnstolar.
Ida Nilsson - mamma till Leia ♥

2015-10-19 @ 10:18:35
URL: http://alskadeunge.vimedbarn.se
Lena

Vi ska också köpa en riktig bilbarnstol snart och byta ut babyskyddet. Vad betalade ni för denna? :)

Svar: Ja det var en befrielse faktiskt! På nätet kostar de över 5000 kr (ca 4200 på nedsatt pris på bla. jollyroom), men på beginners fick vi den för 3800 kr! Så väl värt ett besök! :)
Ida Nilsson - mamma till Leia ♥

2015-10-20 @ 21:16:36
URL: http://lenakronvald.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback