Lilla badtjej

När man har kommit hem som en ny liten familj svävar man i lycka de första dagarna. Jag gick och längtade efter när Leia skulle få ta sitt första bad. Få bort det sista fosterfettet och få en känsla av en ren och gosig bebis. Det har alltid sett så mysigt ut och bebisarna ligger bara där och njuter. Så var det inte i vårt fall. De första 4-5 badtillfällena skrek hon, var stel som en pinne och ville inget annat än komma upp till en trygg famn igen. Istället såg man ju inte alls fram emot att hon skulle bada, just för att hon avskydde det. Men ju fler gånger hon fick tillfället, desto mer tyckte hon om det. Nu tycker hon det är riktigt skönt! Hon vill knappt ligga ner om dagarna, i så fall på plant underlag, inget halvläge här inte. Hon vill sitta upp och nyfiket kika runt omkring sig, därför har jag aningar om att vi själva får bada med henne snart i badkaret för att hon ska få sitta upp med stöd i höften.
 
På sin dopdag var det megavarmt och så fort vi kom hem blåste vi upp Leias nya minipool och fyllde med svalt vatten. Lilla badankan så skönt hon tyckte det var, plaskade med armarna, log och gjorde glädjetjut.
 


Kommentarer
Linda

Hihi så jävla söt! Och poolen sen <3 Ser ut som att hon sitter hyfsat bra? Eller är det bara bilden som luras? Linnéa är väldigt vinglig, där får man verkligen hålla i med båda händerna än.. vet inte hur gammal de brukar vara när man kan stödja upp dom med sittstöd runt om? Just nu känns det väldigt långt borta..

Svar: Ja hon sitter ganska bra faktiskt. Hon är så pass stabil i nacken att vi inte behöver stödja upp alls längre. Vi behöver dock hålla om henne för att hon inte ska falla framåt (eller bakåt). Hon brukar sitta mellan våra ben i soffan och vi håller bara då under armarna eller runt höften på henne. På korten fick jag hålla grepp om henne bakifrån för att hon tryckte sig bakåt med ryggen så rumpan åkte fram och hon låg i poolen. haha. Det är nog inte så långt bort som det känns :)
Ida Nilsson - mamma till Leia ♥

2015-07-07 @ 16:12:01
URL: http://www.mittangsull.blogg.se
m a r i a

Så skönt det ser ut! Här tycker jag det börjar bli bättre o bättre med badtillfällena också :)

Svar: Ja men det är ju härligt. Man hoppas inte att de blir badkrukor som en annan.. ;)
Ida Nilsson - mamma till Leia ♥

2015-07-09 @ 12:23:05
URL: http://mariabergstrom.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback