Vecka 30 (29+1)

Då gick vi in i ny vecka igen!
Jag besökte vårdcentralen i fredags och har nu gått ner till att arbeta 75%. Det känns skönt att förbereda sig genom att trappa ner och inte arbeta lika många timmar per dag. Det har gått ganska snabbt för mig att bli trött det senaste och bara de sista dagarna har jag börjat känna av en ordentlig smärta i höger skinka så fort jag böjer mig fram litegrann. Hoppas hoppas att det inte är foglossning! Jag har haft dessa smärtor länge egentligen när jag ska balansera på ett ben t.ex. ta på mig strumporna, men inte som nu.
Min sömn har blivit snäppet sämre igen, både för att jag är så svettig men också för att alla sovställningar känns obekväma. Jag sover fortfarande på rygg, lite snett vänd med någon höft. Jag försöker ibland lägga mig på sidan men det är något i axelhöjd som inte känns bra och det blir inte bättre även om jag lägger en bit av täcket under magen så det blir stabilare.
I övrigt är det fullt liv inne i magen, speciellt under kvällarna. Rörelserna blir större vecka för vecka och man ser tydligt utanpå magen hur det rör runt där inne. För bara några dagar sedan var det första gången som jag kände rörelser som faktiskt gjorde lite ont. Ibland sitter jag bara och granskar magen och ler för mig själv. Lilla bebis som vi längtar efter dig!
 

"Nu växer fostret mycket, och kommer att öka med ungefär 200 gram i veckan fram till förlossningen. Just nu kan fostret väga runt 1,4 kilo. Det är omkring 41 centimeter långt, men från och med nu kan det skilja mycket i vikt mellan olika foster eftersom föräldrarnas gener påverkar att vissa barn blir större och andra mindre. Moderkakans storlek och funktion spelar också roll. Fostret har så gott om plats att det kan vända sig och växla mellan att ligga med stjärten eller huvudet nedåt. Först om några veckor behöver det lägga sig tillrätta med huvudet nedåt."



Kommentarer
Linn

Jag har med fått väldigt ont i typ höger skinka och ben. Det är ganska svårt att beskriva känslan men det liksom värker i början på höger sidan av rumpan och längst med lår ner. Inga ställningar är bekväma när jag ska sova och har redan nu börjat sova med en kudde mellan knäna. Hoppas det inte är foglossning, för båda vår skull ;) kram på dig och hoppas din vecka blir bra Ida!

Svar: Ja men det låter precis som min smärta! Idag har det gjort jätteont och vissa rörelser är svåra att göra utan att det gör ont. Jag hoppas också för vår skull att det inte är foglossning, speciellt för dig som har en bra bit kvar av din graviditet! Jag har ju "bara" 2½ månad kvar ;) Tack det samma och kram på dig! :)
Ida Nilsson

2015-01-25 @ 20:13:50
Sandra

Det låter inte som foglossning då foglossning känns mer i själva benen i bäckenet, men det är svårt att förklara. Kanske kan vara någon nerv som kommer i kläm? :) Kudde mellan låren/knäna är guld värt för att stabilisera upp.. men ja, sovställningar är svårt att hitta.

Svar: Min bm sa sist jag var där att det lät som foglossning. Man kan ju få problem på olika sätt även där. Men kan säkert vara någon nerv också, svårt att säga. Det gör mer ont i själva rörelserna, speciellt neråt. Inte när jag sover, bara när jag ändrar sovställning..
Ida Nilsson

2015-01-26 @ 19:11:18
Carin

Åhhhh bebismage :) Man saknar den tiden lite ibland :)

Svar: Det kan jag tro! Och jag längtar till bebis ^^
Ida Nilsson

2015-01-26 @ 21:33:00
URL: http://nikond.se
Carin

Förstår att du längtar. Så underbart att få träffa sitt barn för första gången <3

2015-01-26 @ 21:45:22
URL: http://nikond.se
JENNYH - Mammablogg

Åh vad mysigt :) Fin mage! Skönt att gå ner i tid, jag har gått ner rejält i tid men istället pluggar jag 100% i två månader till :P hoppas allt är bra med dig! kram

Svar: Tack, Jenny! Det hade ju passat perfekt att studera under denna tiden, det blir ju inte enklare att arbeta direkt. Men min graviditet har inte varit särskilt jobbig (än) så ska inte klaga ^^ Allt är bra här, hoppas det samma med dig! :) Kram
Ida Nilsson

2015-01-27 @ 21:17:40
URL: http://jennyh.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback