Sötpotatisplättar med vitlöks- & koriandersås

Sötpotatisplättar med vitlöks- och koriandersås
4 sötpotatisar
1 ägg
1 ägg
1 msk fiberhusk
vitpeppar
vitlökspulver
ingefära
1 morot
1 chili
flingsalt
1 dl turkisk yoghurt
1 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
koriander
Skala och hacka sötpotatis i mindre bitar. Koka dem.
Mixa potatisarna med en stavmixer. Tillsätt ägg, fiberhusk, vitpeppar, vitlökspulver och ingefära. Mixa.
Skala och riv morot, lägg i bunken med hackad chili (inga frön) och flingsalt. Blanda med en sked och låt vila i 10 minuter innan de steks.
Blanda den kalla såsen.
Servera med rödbetor med smulad fetaost och bacon.
Småbarnsanpassat

Skala och hacka sötpotatis i mindre bitar. Koka dem.
Mixa potatisarna med en stavmixer. Tillsätt ägg, fiberhusk, vitpeppar, vitlökspulver och ingefära. Mixa.
Skala och riv morot, lägg i bunken. Lägg undan lite till barn. Tillsätt hackad chili (inga frön) och flingsalt till de vuxnas. Blanda med en sked och låt vila i 10 minuter innan de steks.
Blanda den kalla såsen.
Servera med falukorv.

Kommentarer
Trackback