Gorgonzoladoftande fläskfilégratäng med hasselbackspotatis
![](https://cdn1.cdnme.se/3951062/8-3/img_5357_55ca2e209606ee21ec685ecf.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/3951062/8-3/img_5359_55ca2e51e087c3243609face.jpg)
Gorgonzoladoftande fläskfilégratäng med hasselbackspotatis
1 timme
1 fläskfilé
salt
svartpeppar
1 näve färska champinjoner
1 röd paprika
2 dl vispgrädde
5 dl grädde
150 g gorgonzola
½ dl mango chutney
1 msk oxfond
1 msk senap
2 vitlöksklyftor
½ paket frusen persilja
maizena
1 dl riven västerbottenost
8 potatisar
smält smör
flingsalt
ströbröd
Sätt ugnen på 225 grader.
Putsa fläskfilé och skär i centimetertjocka skivor. Bryn och krydda med salt och peppar. Lägg i en smord ugnssäker form.
Skär paprika i små bitar och stek. Grovhacka champinjoner och låt steka med paprikan.
Häll på grädde och låt koka upp.
Tillsätt gorgonzolan i lite mindre bitar, mango chutney, fond, senap, vitlök och frusen persilja. Red vid behov.
Häll röran över fläskfilén, strö över västerbottenost och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
Skala potatis. Skär potatisen i tunna skivor, men inte helt igenom (lägg förslagsvis potatisen i en slev/träsked och skär, då går det inte igenom hela vägen).
Pensla på smör och sätt in i ugnen i 225 grader i 25 minuter.
Ta ut potatisen, pensla på mer smör och strö över krossad flingsalt och ströbröd. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter till.
![](http://nevnarien.blogg.se/tavling/images/2011/separat_174349353.jpg)
Kommentarer
JUNITJEJ
Så gott det ser ut!
Trackback