Marinerad kyckling i bulgursallad

 
Marinerad kyckling i bulgursallad
40 minuter
 
2 kycklingfiléer
1 burk mango chutney á 350 g
1½ tsk sambal oelek
1 lime
bulgur för 4 pers
gurkmeja
salt
svartpeppar
1 aubergine
1 vitlöksklyfta
3 gula lökar
1 näve fryst bladspenat
1 förpackning körsbärstomater
 
Rensa kycklingen och skär i tunna skivor.
Blanda mango chutney, sambal oelek och saft av 1 lime. Marinera kycklingen i halva marinaden och spara resten till servering.
Koka bulgur.
Skiva 1 aubergine i mindre skivor, salta och låt stå i några minuter. Dutta sedan bort vattnet på dem med hushållspapper.
Stek aubergine tills den fått fin färg och tillsätt sedan 1 grovt hackad lök. Dela körsbärstomater i halvor och tillsätt i pannan. Lägg sedan allt i en stor salladsskål.
Dela 2 st lökar i fjärdedelar och stek på hög värme. Lägg i salladsskålen.
Stek kycklingen tillsammans med all marinad och lägg sedan i salladsskålen.
Lägg i bulgur i stekpanna på medelvärme, krydda med gurkmeja, salt och svartpeppar. Tillsätt fint skivad vitlök och bladspenat.
Lägg ihop allt i salladsskålen och blanda.
Servera tillsammans med mangosåsen från marinaden.
 


Kommentarer
Heléna

Det ser jättegott ut! Älskar bulgur :)

Svar: Det är underbart gott och fräscht dessutom :)
Ida Nilsson

2014-03-19 @ 23:19:13
URL: http://envetenochvetgirig.blogg.se
Marie

Ohh så gott

2014-03-20 @ 00:32:48
URL: http://myflowergirl.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback