Ugnspannkaka med morot och rödlök


Ugnspannkaka med morot och rödlök
2 ½ dl vetemjöl
6 dl mjölk
4 ägg
½ tsk salt
2–3 msk smör
6 dl mjölk
4 ägg
½ tsk salt
2–3 msk smör
3 morötter
1 rödlök
flingsalt
Sätt ugnen på 225°. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet.
Vispa i resten av mjölken, äggen och saltet. Smält smöret i en långpanna.
Skala morötterna och riv. Blanda i smeten. Häll i smeten i långpannan.
Skala och skär lök i strimlor, strö över smeten. Salta med flingsalt.
Grädda 20–25 min eller tils den fått fin färg.


Kommentarer
Turid
Ugnspannkaka var länge sen. Kul med varianter på den!
Emma veckans blogg
det ser gott ut ;)
Fina Frun
Åh det var längesedan jag åt ugnspannkaka!
♫♪ sandra
gött!
Trackback