Ugnsstekt lax med broccoli-och blomkålsstuvning
Nyttigt nyttigt nyttigt. Och visst kan även nyttiga måltider vara goda och dessutom mättsamma. Och snabbt går det, utan att vara särskilt mycket engagerad själv.

Ugnsstekt lax med broccoli och blomkålsstuvning
30 minuter
4 laxfiléer
salt
citronpeppar
citronarom
3 msk vetemjöl
1 msk margarin500 g broccoli
500 g blomkål
2½ dl grädde
1 dl mjölk
salt
vitpeppar
chili exlosion
Sätt ugnen på 200 grader.
Bryt/skär broccoli och blomkål i små buketter. Låt koka mjuka i saltat vatten.
Smöra en form, lägg i laxen. Salta, peppra och skvätt över citronarom. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
Fräs smör och vispa i vetemjöl. Tillsätt grädde, mjölk och kryddor.
När broccolin och blomkålen är mjuka, mosa med en gaffel. Behåll gärna bitar också. Tillsätt stuvningen och rör om.


Kommentarer
Johanna
Gott :D
Marie
Men ohh gott
♣ Ida - Hon som föddes med LKG
gott :)
Emma
Mm så gott. Perfekt med goda nyttiga recept för mig:) Kram
Svar:
Ida Nilsson
Trackback