Biffar, potatismos och gräddsås
Gårdagens mat höjdes till skyarna här hemma - även om det bara handlade om vanlig husmanskost. Men det är väl ändå någonting som man aldrig tröttnar på, om den är hemmagjord då vill säga. Jag kan ändå tycka att det finns betydligt enklare mat att laga, speciellt med tanke på att hela hällen är full med kastruller och stekpannor. Och dessutom är sås grymt underskattat till potatismos!


Biffar, potatismos och gräddsås
40 minuter
40 minuter
500 g köttfärs
½ gul lök
grillkrydda
salt
svartpeppar
vitpeppar
chili explosion
1 kg mjölig potatis
mjölk
vitpeppar
salt
25 g smör
½-1 dl vetemjöl
8 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 köttbuljong
1 msk oxfond
kinesisk soja
salt
vitpeppar
svartvinbärsgelé
Skala potatisen, skär i små bitar. Koka med lite salt.
Smält smöret, låt det fräsa och tillsätt vetemjöl. Tillsätt alla andra ingredienser, låt koka upp och ställ åt sidan.
Finhacka lök och blanda med köttfärs. Krydda.
Häll av vatten från potatisen och låt stå med lock på.
Forma köttfärsen till biffar och stek. Värm samtidigt upp såsen och låt koka. Red eventuellt.
Använd en elvisp till potatisen tills klumparna är borta, tillsätt lagom med mjölk och kryddor.


Kommentarer
Alexandra Peraki
Gud vad gott det ser ut! <3 blev hungrig nu
sv; vet inte, orkade inte skriva och blogga men kanske börjar senare, när nya året kommer ;) <3
Svar:
Ida Nilsson
Marie
Ohh vanlig husmanskost är ju godast
Robin
Det där är vad jag kallar för nice mat =) Det enda som saknas är lingonsylt ^^
Svar:
Ida Nilsson
Josefine Anerland
Gud vad gott!! :D
Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ
Men nu blev jag hungrig haha:)
♣ Ida - Hon som föddes med LKG
gott :)
Robin
Svartvinbärsgelé går hem hos mig med ^^
Trackback