LCHF-bröd
När jag och Louise satt och åt lunch på Tant Grön idag kände jag en stor längtan efter bröd till min lchf-tallrik. Varför har de inte det till salladen, lika väl som de har det till vilken annan sallad som helst? När jag kom hem satte jag igång och bakade bröd, knappa tjugo minuter tog det. Helt perfekt! De blev dock väldigt små, så istället för åtta bröd kommer jag göra ett mindre antal nästa gång, alternativt göra dubbel sats och göra i en brödform. Men ett litet bröd är helt okej som tilltugg till sallad, till äggfrukosten eller liknande.
Det luktar ljuvligt här hemma nu, jag hoppas de är lika goda att äta som de luktar!

LCHF-bröd
100 g mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk naturell fet yoghurt
2 ägg
Värm upp ugnen till 200 grader.
Bland alla torra ingredienser i en skål.
Vispa ihop ägg och yoghurt i en annan större skål.
Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
Lägg åtta klickar av smeten glest på ett bakplåtspapper.
Grädda i cirka 15 minuter.
Ta ut plåten och låt bröden svalna under en kökshandduk.


Kommentarer
molz
Låter hur gott dom helst!
Svar:
Ida Nilsson
J O Y ▲
Åh kanske borde ta och testa det där :D
Svar:
Ida Nilsson
Stephanie Ampel
gott!
Sriwanna Salomonsson
Låter gott :) tack för receptet!
Johanna (Jolimas sminkblogg)
SV: Tack så mycket :)
Spännande, det ska jag ta och prova nån dag. Gjorde ett annat lchfbröd för ett tag sen men det blev inte så lyckat, dom blev helt platta :(
Svar:
Ida Nilsson
Liborius
mums:)
Marja - Baka Sockerfritt
Visst är det enkelt att göra lchf-bröd! Slipper jäsning etc. Fina bröden blev :)
Svar:
Ida Nilsson
Lovisa - mångsysslare
Kul att det finns bröd för LCHF'are. Kan tänka mig att man måste sakna ihjäl sig annars. Haha
Svar:
Ida Nilsson
Trackback