Tomatsoppa med fetaostkräm & efterrätt
I vår familj åt vi aldrig soppa när jag var yngre, därför har jag aldrig varit sådär jätteförtjust i det. Men sen jag flyttade hemifrån och lagar min egen mat, har jag helt ändrat uppfattning. Denna soppa brukar vi ha som förrätt, men idag blev den huvudrätt hemma hos oss. Jag har även förberett världens godaste huvudrätt kvällen till ära! Vet att receptet till den finns sedan innan, men den är alltför god för att missa så jag lägger ut det till er igen :)




Tomatsoppa
1 burk krossade tomater
1 st buljongtärning
1 st gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2.5 dl vatten
0.5 dl grädde
0.5 kruka basilika
Salt
peppar
1 st buljongtärning
1 st gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2.5 dl vatten
0.5 dl grädde
0.5 kruka basilika
Salt
peppar
Fetakräm
1 dl fetaost
1 dl creme fraiche
1 dl creme fraiche
Parmesan- och timjansticks
smördegsplattor
parmesanost
timjan
ägg
parmesanost
timjan
ägg
Mosa fetaosten och rör samman med crème fraiche.
Parmesan- och timjansticks
Gör smala tunna bitar av smördegen och strö på riven ost och timjan.
Sno runt bitarna så de blir som spiraler pensla med ägg och på med lite mer ost och timjan.
In i ugnen på 200 grader tills de är gyllenbruna.
Tomatsoppa
Fräs lök och vitlök och tillsätt sedan resten av ingredienserna.
Låt koka upp, smaka av med salt och peppar.
100 gr vit blockchoklad
2 dl creme fraiche
2 limefrukter
3/4 dl hallonsylt
2 passionsfrukter
Världens godaste efterrätt
100 gr vit blockchoklad
2 dl creme fraiche
2 limefrukter
3/4 dl hallonsylt
2 passionsfrukter
Smält blockchokladen och blanda med creme fraiche.
Riv skalet från limefrukterna
Pressa ur saften från limefrukterna i hallonsylten.
Gröp ur kärnorna ur passionsfrukterna.
Häll chokladblandningen i 4 snygga glas.
Lägg hallonsylten över chokladblandningen.
Strö det rivna limeskalet på sylten
Lägg kärnorna från passionsfrukten på toppen.
Låt stå i kyl 2-3 timmar innan servering.
Riv skalet från limefrukterna
Pressa ur saften från limefrukterna i hallonsylten.
Gröp ur kärnorna ur passionsfrukterna.
Häll chokladblandningen i 4 snygga glas.
Lägg hallonsylten över chokladblandningen.
Strö det rivna limeskalet på sylten
Lägg kärnorna från passionsfrukten på toppen.
Låt stå i kyl 2-3 timmar innan servering.


Kommentarer
Felicia Långström Photography
Mums!
Isabella
Har gjort en liknande efterrätt en gång, så god!
Har förresten en frågestund igång på bloggen, så passa på, kram!
Rebecca
Men åh så gott!
J O Y ▲
Åh tomatsoppa är ju helt underbart!
Julia
Herregud vilken underbar blogg du har. Fin på alla sätt och vis! :)
Ha en fin kväll<3
Svar:
Ida Nilsson
K
Jättefin blogg!
Ha en trevlig Helg!
felicia.
guu så gott!! Dom där sticken såg goa ut
MADDISENJ
åh vad gott det där såg ut
Tess
Mums, vad gott det verkar vara! :) Kram
Olivia
Åh det där såg inte helt fel ut, gott! Hoppas du får en bra lördag, kram :)
Isola
Ser super mumsigt ut!:)
Rebecca
Den där efterrätten ser underbart god ut!! :)
ninja
Den efterrätten är bäst! En favorit :)
Svar:
Ida Nilsson
Trackback