Laxgryta
Som ni säkert märkt älskar jag lax, vilket det blev till middag ikväll! Supergott och enkelt dessutom. Jag är inte jätteduktig på att äta sallad på lunchen, men under middagen är det mycket enklare när man oftast äter hemma. Jag brukar variera ganska mycket, men något som varje sallad har gemensamt ser ni nedan. Världens godaste dressing!


Laxgryta
400-500 gram laxfilé
2 vitlöksklyftor
1 hönsbuljongtärning
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk olivolja
1-2 tsk rosmarin
1 msk vetemjöl
1 krm citronpeppar
1 tsk salt
1/2 pressad citron
1/2 dl skivade svarta oliver
Dela upp laxen i stora tärningar. Hacka och skala vitlök.
Stek laxen i olja lite snabbt, samt salta och peppra.
Vispa mjöl, grädde, buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta.
Tillsätt vitlök och lax i grytan. Låt sjuda ca 4-5 minuter.


Kommentarer
Martina
Fick jag bara välja en sak att äta skulle det nog vara lax i alla dess former. Ser gott ut, bortsett från oliverna, försökt men ack så päckligt :P
Svar:
Ida Nilsson
Malin
Ser ju jätte smarrigt ut :)
Kaffehörnan
Vad gott ser raffigt gott
Emelie -Tävling på bloggen-
det både såg gott ut och lät gott!
Y A S M I N E
Ser jättegott ut :)
Trackback