Panerad rödspätta med citronsås
Igår började jag känna mig lite hängig och hade ingen matlust. Det hade kittlat i halsen i någon dag och huvudvärken hade besvärat mig lika länge. Hostan och förkyldningen har idag kommit som ett brev på posten. Har ändå varit "såpass frisk" så jag kunde jobba idag, och tur var väl det. Vi fick mycket beröm idag från nöjda föräldrar under inskolningstiden, så himla roligt! Att slita ger alltid belöning, det är viktigt att ha i sina tankar!
Prestationen med maten igår blev såklart påverkad av att jag inte kände mig kry, men tydligen inte smaken som enligt sambon var över förväntan. Skönt att dela hem med någon som älskar rödspätta, det är ju bland det enklaste man kan göra! Låt inte min extremt tråkiga bild skrämma er, det var även gott i matlådan idag :)
Panerad rödspätta med citronsås
4 rödspättafiléer
mjöl
mjöl
2 ägg
ströbröd
citronpeppar
salt
2 dl creme fraiche
1 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
3-4 tsk citronarom
1 tsk mjöl
Doppa fiskfiléerna i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Stek på medelvärme och krydda med citronpeppar och salt.
Blanda creme fraiche och vatten, låt koka upp. Smula i buljongtärningen och droppa i citronarom. Red med mjöl.
Kommentarer
K
Skall göra i kväll fast av torsk :)
Svar:
Ida Nilsson
yasmine modell mamma och fru
mums vad gott
Princess Lilla Lii
Ser supersmarrigt ut!
Elaine
Gud så gott!
Simon G
Åh så mumsigt, rödspätta är helt klart en favorit! =)
Trackback