LCHF Getostpaj med sparris
Jag är helt otrolig, allvarligt talat. Gick upp tidigt för jobb imorse och när jag väl kom dit gick jag beskedet att det var på måndag jag var bokad. Får glädja mig åt att jag i alla fall hittar till förskolan nu ;)
Igår kastade jag ut gubben och bjöd hem Louise på lite paj. Vi båda är galna i getost, så vad passar då inte bättre än en paj med det, lite snack och allmänt mys? Ni har ju dessutom turen att få recepten efter jag provat dem, dvs. att jag ändrar i recepten för att det ska bli så bra som möjligt. Denna paj hade inte blivit vad den förtjänade annars kan jag säga.


LCHF Getostpaj med sparris
Botten
3 dl mandelmjöl
0,5 dl sesamfrön
50 g smör
1 tsk salt
1 msk fiberhusk
1 ägg
3 dl mandelmjöl
0,5 dl sesamfrön
50 g smör
1 tsk salt
1 msk fiberhusk
1 ägg
Fyllning
4 ägg
1 ½ dl mjölk
1 dl grädde
2 dl riven gratängost
250 g sparris
1 röd spetspaprika
250 g getost
½ dl pinjenötter
timjan
salt
svartpeppar
lite olivolja
Gör pajdegen genom att snabbt knåda samman ingredienserna med fingrarna eller i matberedaren. Tryck ut pajdegen i formen. Picka botten med en gaffel. Låt vila i kylen i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa samman ägg, mjölk, grädde och kryddor. Blanda i den rivna osten. Skär sparrisen i centimeterstora bitar och strimla paprikan.
Förgrädda pajskalet i ugnen i 10 minuter. Ta sedan ut pajen och höj ugnen till 200 grader.
Lägg grönsakerna i formen, häll över ägg- och ostfyllningen. Smula över getosten och toppa med timjan, pinjenötter och lite olivolja.
Grädda i ca 40 minuter eller tills pajen är gyllene och lagom i konsistensen.


Kommentarer
Elionia
fin blogg du har :)
behiye -14 år & modebloggare
ser gott ut! :D
Sara Whitmore
Du är en stjärna på att laga mat!
Svar:
Ida Nilsson
Maja Engelmark
Hej! Super fin blogg, man får verkligen mycket inspiration! Men jag skulle bli så himla glad om du kikade in på min blogg och kommenterade det du tycker borde förbättras eller om du har nåt tips om vad jag kan skriva om!
Tack, / Maja , http://dancestyle.blogg.se
Ami A
Wow, låter så sjukt gott! Jag norpar ditt recept här :)
Svar:
Ida Nilsson
isola
Åh måste provas :)
Bella
Ser helt otroligt gott ut ju!!!
Trackback