Falukorv med pizzasmak och blomkålsmos

Idag har det varit en sådan där superduper dag. Vi vaknade i tid och redan efter någon timme var det färdighandlat för veckan, lägenheten städad och fin. Det hanns med två timmar ute på balkongen, vindstilla och helt underbart verkligen! Min kärlek till solen är olidlig! :) Dagen avslutades dessutom på Borås Arena, som ansvariga för publikvärdarna och sedan se ett underbart IF Elfsborg. Mitt hjärta kommer aldrig sluta klappa för dem, det är en sak som är säker!
 
Middagen idag blev sen och ingen strikt LCHF middag. Lite för lite kötthalt i korven för det. Meeeen, jag äter ju LCHF-inspirerat vet ni väl :)

 
Falukorv med pizzasmak och blomkålsmos
 
Falukorv
1 dl osockrad tacosås
2 msk tomatpuré
1 tsk basilika
1 tsk timjan
salt
svartpeppar
pizzakrydda
riven ost
 
1 blomkålshuvud (ca 1 kg)
1 dl vispgrädde
1 msk smör
salt
vitpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skär falukorven i bitar och lägg i en ugnsform. Blanda tacosås, tomatpuré, basilika, timjan, salt och peppar och bred ut på korven. Ha på oregano. Toppa med riven ost. Gratinera i ca 15 minuter.
 
Skölj och dela blomkålen i buketter. Lägg blomkålen i en skål som kan köras i micro, häll i nästan 1 dl av grädden så att det täcker botten i skålen. Tillaga blomkålen i 10-15 minuter på högsta effekt, känn efter med en provsticka att blomkålen blivit mjuk. Mixa blomkålen med en stavmixer, klicka i lite smör och tillsätt eventuellt mer grädde. Smaksätt med salt och peppar.
 


Kommentarer
En flicka som är stark

Åh jag ÄLSKAR sån falukorvspizza!!

Svar: Det var jättegott faktiskt :)
Ida Nilsson

2013-04-01 @ 22:05:51
URL: http://jessi91.spotlife.se
emma - mamma till olivia ❤

Gott! :-)

2013-04-02 @ 13:03:42
URL: http://alskadeolivia.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback