Kyckling tikka masala
Idag fick jag kämpa mot tårarna i köket medan jag skar en stark gul lök. Försöker fundera ut på varför, jag gråter ju aldrig! Men kom till slut på, vattnet. Vet ni att man kan skölja av löken och kniven med kallt vatten och sedan ha det rinnande medan man skär, och att ögonen då inte tåras? Ett jättebra tips, prova!

Kyckling tikka masala
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
600 g kycklingbröstfilé
1 msk smör eller margarin
salt
1 tsk ingefära
500 g krossade tomater
1 påse tikka masala kryddmix à 40 g
1 dl matyoghurt
1 1/2 dl matlagningsgrädde
Skala och skiva lök och vitlök. Skär kycklingen i grova bitar. Bryn kyckling, lök och vitlök i matfettet i en gryta.
Krydda med salt och ingefära.
Tillsätt krossade tomater och kryddmix. Låt koka under lock ca 10 minuter.
Plocka upp kycklingen ur grytan och lägg åt sidan.
Mixa såsen jämn med stavmixer eller i matberedare.
Rör ner yoghurt och grädde.
Lägg tillbaka kycklingen i såsen och koka ytterligare 2 minuter.


Kommentarer
Lina Mellberg
Gud va gott det såg ut! Förresten, är jättemånga i vårat "gäng" som åker till fjällen som aldrig stått på ett par skidor innan heller, men tror man lär sig väldigt fort :)
Svar:
Ida Nilsson
simone -och lite steampunk
MMM ingefära är en favorit, så detta måste ju testas!
Johannaday
gotttt =)!Kika gärna in hos mig och lämna ett spår också :) Ska vi lägga till varandra på bloglovin? Säg isåfall vilket nummer du blev så gör jag självklart detsamma :)!
Svar:
Ida Nilsson
Hanna Karlsson
Åh vad gott!
Minigotty
Ser super gott ut måste prova!
♫♪ sandra T
gott!
Annika
Mumsigt :>
Josefine Bjarnolf
Ser gott ut :)
Trackback