Lax och dillstuvad potatis
Allt kan ju inte behaga en prinsessa - förstås. Både lax och potatis i denna form går bara inte ner. Tur hon fick en massa ärtor att pilla med istället, det är ju faktiskt lite av en favorit.
Jag tog endast citronarom på hennes lax och lade undan lite potatis för att sedan hälla över lite av stuvningen innan jag saltade resten.
Lax och dillstuvad potatis
4 portionsbitar lax
citronarom
citronpeppar
salt
1 kg fast potatis
3 msk smör
3 msk vetemjöl
2 dl grädde
2 dl mjölk
frusen dill
salt
svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg lax i en smord ugnssäker form. Häll över citronarom, krydda med citronpeppar och salt. Sätt in i ugnen i 15 min.
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i ca 10 minuter eller till potatisen är färdig.
Smält smör och tillsätt mjöl, vispa. Tillsätt grädde och mjölk, låt småputtra till det blir en krämigare konsistens. Krydda, vänd sedan ner potatisen och rör om försiktigt.
Kommentarer
Trackback