Frökex

Igår innan vi åkte iväg till några kompisar för att fira en vän som fyllde år, bakade jag frökex som stått och dragit sig i kylen i ett dygn. Fick provsmaka dem först imorse och de var riktigt goda med smör och ost på! Det får bli mina mellanmål framöver, så gott och nyttigt :)
 
 
Frökex
 
2 dl linfrön
1,5 dl sesamfrön
1 dl pumpafrön
1 dl solroskärnor (rostade)
4 dl vatten
salt
 
Häll alla frön i en bunke, täck med vatten och låt stå i kylen i minst sex timmar. Förslagsvis över natten.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en ugnsform, försök få det så jämnt som möjligt. Strö över salt efter behag.
Grädda i 125°c i ugnen en timme.
Sänk därefter värmen till 100°c och grädda ytterligare en timme.
Stäng av ugnen, låt plåten stå kvar i ugnen och ha ugnsluckan öppen lite grann (bara en glipa) och låt stå där tills ugnen svalnat.
Ta ut och bryt i valfria stora bitar.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback