Färskebab med vit kebabsås

Idag har vi varit iväg på besök för lunch och tilltugg hos ett par vänner, skönt att komma bort lite när man haft huset fullt med folk i helgen. I eftermiddag har vi spenderat flera timmar med Leia på golvet, det är ju så man umgås numera. Och man ser för varje dag vilka framsteg hon gör, det går så snabbt nu!
 
Häromdagen gjorde jag kebab på köttfärs. Det fick till och med tummen upp av pappan här hemma som vanligtvis inte tycker om kebab. Det här blir det garanterat till fler middagar här hemma! Leia fick samma som oss, dock med lite mindre kryddor och makaroner.
 
 
Färskebab med vit kebabsås
 
500 g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
svartpeppar
gurkmeja
koriander
1 msk kebabkrydda
1 msk citronarom
½ dl persilja
1 ägg
½ dl ströbröd
 
1 dl majonäs
2 dl turkisk yoghurt
vitlökspulver
svartpeppar
 
Riv lök på rivjärn och lägg i en skål med pressad vitlök, köttfärs och kryddor. Rör om ordentligt.
Vispa ägg i en annan skål, blanda ner ströbröd, persilja och citronarom. Blanda ner med köttet och låt stå kallt 1 timma.
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda kebabsåsen och ställ kallt till servering.
Pensla en plåt med olja och platta ut köttet.
Skär ränder med en kniv från kortsida till kortsida över hela plåten. Gör sedan ränder åt andra hållet, men inte helt igenom.
Sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills köttet är färdigt igenom.


Kommentarer
Helene

Mums! :3

2016-02-07 @ 19:50:58
URL: http://minttu.blo.gg/
Pernilla Johansson

Mmm ser gott ut :)

2016-02-08 @ 21:05:33
URL: http://nillaskrypin.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback