Kyckling i vin- och senapsås

 
Kyckling i vin- och senapsås
1 timme
 
6 potatisar
smält smör
 
2 msk smält smör
2 msk ströbröd
1 msk frusen persilja
2 msk riven parmesan
vitlökskrydda
flingsalt
 
3 kycklingfiléer
salt
grillkrydda
1 gul lök
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1½ dl vitt vin
1½ msk dijonsenap
1 grönsaksbuljongtärning
frusen persilja
basilika
½ chili
 
Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisarna i två delar, lägg i en smord ugnssäker form och pensla med smält smör. Sätt in i ugnen i ca 40 minuter.
Blanda smält smör, ströbröd, persilja och parmesan, pensla på potatisen. Krydda med vitlökskrydda och flingsalt. Sätt på ugnen på grill och sätt in potatisen i ca 5 minuter till.
 
Dela kycklingarna i 2 delar. Stek och krydda med salt och grillkrydda. Lägg åt sidan.
Skala, hacka och stek lök.
Blanda grädde, creme fraiche, vin, buljong, persilja och basilika. Häll sedan över löken. Låt puttra några minuter.
Lägg i kycklingen i såsen, hacka i stora bitar av chili och låt puttra minst 15 minuter. Ta ur chilin vid servering.
 
 


Kommentarer
ɑ n n i k ɑ

Mumsigt :D

2015-09-18 @ 17:00:27
URL: http://blogofphoto.webblogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback