Jordgubbstårta

 
Jordgubbstårta
 
1 paket tårtbottnar
 
Vit chokladglasyr
½ dl mjölk
1 dl vispgrädde
75 g smör
450 g vit choklad
 
Strawberry curd
150 g jordgubbar
1 dl strösocker
50 g smör
1 ägg
 
Övrig fyllning/dekoration
1 dl koncentrerad flädersaft
3 passionsfrukter
1 l jordgubbar
 
Blanda ingredienserna till chokladglasyren och låt det smälta ned på svag värme. Låt sedan svalna och ställ in i kylskåpet i ca 2 timmar.
Mixa jordgubbarna och häll ner i en kastrull. Tillsätt smör och hälften sockret. Låt koka upp. Ta sedan bort från plattan, låt svalna något.
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt lite i taget till kastrullen. Värm upp det igen tills det tjocknar, dock inte koka. Låt sedan svalna.
Häll flädersaft i en blomspruta och gröp ur passionsfrukten.
Ta den första tårbottnen och spraya den lagom fuktig med flädersaft. Bred ett runt lager med chokladglasyr och bred på passionsfrukterna över chokladglasyren.
Lägg över nästa tårtbotten, spraya med flädersaft och bred på strawberry curd.
Lägg över den sista tårtbottnen och klä hela tårtan med vit choklad.
Rensa jordgubbar och dekorera tårtan med.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback