En vanlig dag med småbarn

Hör prat i från rummet intill. Vaknar till liv. Gör ersättning. Hämtar dottern och myser en stund i sängen.
 
Såhär börjar alltid mina mornar, runt klockan 7. Numera är sovmorgon till ungefär 7.15.
 
Går upp. Byter blöja på bebis, av med pyjamas, på med kläder. Lägger ner henne på magen på golvet. Gör frukost till mamman. Börjar äta. Bebis spyr. Mamman torkar. Bebis arg och gråter för att hon öppnat en låda och inte kan komma upp och dra ut allt. Avbryter frukost, hjälper bebis till mattan och leksakerna. Bebis tar sig dit igen. Slår huvudet i handtaget. Mamman får dricka kallt kaffe till frukost.
 
En ganska vanlig start på dagen får jag nog säga. Resten av dagen tänkte jag spendera till städning, ni vet ju hur det blir..
 
Byter blöja på bebis. Åker till apoteket. Sjunger Lollo och Bernie galet i bilen för att hålla bebis vaken. Sätta bebis utanför toaletten med ett pussel så mamman kan städa toaletten. Passar på att byta sängkläder när bebis är nöjd. Hänger ut sängkläder för luftning. Fram med nya sängkläder, in i tvätten med de gamla. Mätta bebis med gröt innan sömn, disken hinner jag med sen. På med kläder, slockna bebis utomhus. Fram med borstar och sax, frisera katten som kunde slutat med blodbad. Ut i mulet väder, tvätta fönster. Insidan kvar, telefonen ringer. Må jag hinna färdigt innan bebis vaknar. Bebis vaknar. Leker på golvet, gråter och mamman får lägga på luren. Byta bajsblöja och göra iordning mat till bebis. Medan bebis äter själv värmer mamman sin mat. 3 gånger. Städa bebis, stol och golv från keso och tomat. Ner och leka på golvet, hinner med de sista fönstren på insidan. Hänger tvätt. Hämtar posten, tur jag inte behöver vara utomhus. Jävlar, sängkläderna! Sitta i lugn och ro och uppdatera bloggen, bebis springer i gåstol. Hinner skriva till punkt. Blomkrukan åker i golvet. Hämta trasa, bebis har redan hunnit springa några varv i det, barfota. Sätter sig ner, skriver några rader. Tittar åt sidan och bebis har två julklappar framför sig i gåstolen som hon drar med sig överallt. Superkul.
 
Det känns dags för att busa med bebis en stund. Ni förstår, klockan är inte ens två. Halva dagen kvar, kämpa på! Intensiva dagar, som man ändå inte hade velat byta bort mot något i världen. Men att "bara gå hemma" stämmer inte riktigt. Alla mammor är bäst!
 


Kommentarer
m a r i a

Haha, känner igen det där! "Nu måste väl klockan ändå vara typ fyra!" och så är den bara elva... ;)

Svar: Ja men eller hur. Antingen går klockan supersnabbt eller så helt tvärtom ;) Sitter stilla gör man ju sällan numera i alla fall!
Ida Nilsson - mamma till Leia ♥

2015-12-12 @ 10:12:07
URL: http://mariabergstrom.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback