Ananaspaj
Den perfekta pajen till fikat en varm dag eller till fruktig efterrätt. En riktig hitt som fick tummen upp och en extra bit på tallriken från någon som annars ogillar ananas. Det är bra betyg!
Ananaspaj
ca 1 timma
ca 1 timma
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 burkar krossad ananas
2 dl creme fraiche
½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och ställ undan.
Blanda resterande ingredienser till pajdegen och tillsätt sedan smöret. Blanda till en deg.
Smörj en pajform och tryck ut degen.
Låt den krossade ananasen rinna av i ett durkslag, pressa ut det mesta av saften. Blanda sedan med resten av ingredienserna till fyllningen.
Bred fyllningen över pajskalet och ställ in i ugnen i ca 30 minuter.
Låt svalna innan servering.
Kommentarer
Maria
såg gott ut :)
Ninni
Så gott de lät :)
Ida - foto & häst
åh så gott, älskar ananas! :D
Svar:
Ida Nilsson
KMStyle
såg riktigt gott ut, har aldrig bakat med ananas faktiskt :)
Svar:
Ida Nilsson
Trackback