Bearnaisesås

Ledigheten i påsk har varit helt underbar. Det var först idag när jag skulle titta på Elfsborgsmatchen på tv som jag faktiskt insåg att jag inte har befunnit mig i soffan framför varken tv eller dator sedan i början av förra veckan. Hur underbart? Gräset har blivit klippt för första gången och alltmer grönska börjar synas både på trädgården och i naturen. Jag har hunnit att gå över 2 mil under ledigheten och njuta både av min man och vänner. Vi avslutade vår långledighet med grillad kyckling, friterad potatis och bearnaisesås, kunde inte slutat bättre!
 

Bearnaisesås
15 minuter
 
200 g smör
1 schalottenlök
2 msk vitvinsvinäger
5 msk vatten
malen vitpeppar
2 äggulor
färsk dragon
färsk persilja
 
Smält smöret.
Finhacka lök och lägg i en kastrull med vitvinsvinäger, 2 msk vatten och peppar. Låt koka upp till vätskan nästintill kokat bort. Tillsätt då de sista 3 msk vatten.
Häll upp vatten i en större kastrull och sätt kastrullen däri (vattenbad). Tillsätt en äggula taget och vispa tills det blir tjockt. Ställ sedan på något kallt, förslagsvis en kall trasa. Låt vila någon minut.
Tillsätt smält smör, lite i taget och vispa kraftigt. Fortsätt vispa en stund efter allt smör är tillsatt (vill du hålla den varm, sätt tillbaka den i vattenbadet).
Hacka dragon och persilja och blanda ner, smaka av.
 


Kommentarer
Ida

Men mumsmummums! Funkar den bra kyld också?

Svar: Jag åt den kall idag, det gick lika bra :)
Ida Nilsson

2014-04-21 @ 23:00:55
URL: http://tobehappy.blogg.se/
Johanna

Mums!!!

2014-04-22 @ 15:57:14
URL: http://nannna.se
Carro

Åh Gud vad gott de såg ut :)

2014-04-23 @ 10:22:13
URL: http://frokenehn.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback