Fiskgratäng med handskalade räkor

 
Fiskgratäng med handskalade räkor
 
600 g torsk
1 tsk salt
 
Gratängsås
2 msk flytande margarin
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 st Knorr Fond du Chef fish
0,5 dl hackad dill
 
Potatismos
1 kg mjölig potatis, skalad och skivad
2 dl mjölk
3 msk flytande margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
 
Handskalade räkor
 
Sätt ugnen på 220 grader
Sätt på potatisen och koka tills färdig ca 10-15 minuter. Häll av vattnet. Mosa potatis och vispa mer mjölk och margarin med en elvisp för fluffig konsistens.
Förbered gratängsåsen genom att värma på margarin, vispa ner mjöl och tillsätt mjölk. Vispa försiktigt medan såsen kokar upp. Låt sjuda på låg temperatur under omrörning i ca 2 minuter. Smaksätt med salt och peppar, tillsätt dillen.
Smörj en ugnsfast form, spritsa ut mos efter kanterna. Lägg fisken i mitten, salta. Häll på sås och grädda ca 30 minuter.
Servera med handskalade räkor.
 


Kommentarer
inthearena.blogg.se

mums, det där hade jag inte tackat nej till :)

2013-02-03 @ 09:59:19
URL: http://inthearena.blogg.se/
JUNITJEJ

Det ser kanongott ut!

2013-02-03 @ 10:47:12
URL: http://www.junitjejen.se
Therese

Åh, vad gott! Måste jag göra nån dag! :)
Kram

Svar: Du är välkommen att testa! :)
Ida Nilsson

2013-02-03 @ 12:40:23
URL: http://frokenfjarilsliv.blogg.se
Sarah

Ser mumsigt ut :)

2013-02-03 @ 13:45:30
URL: http://CheerSarah.devote.se
Lovisa

ÅHH vad gott!

2013-02-03 @ 13:52:03
URL: http://photodot.blogg.se
Malin Wederberg

Åh vad gott :D

2013-02-03 @ 14:24:42
URL: http://darksess.com/
Elin Sandelin

gott!

2013-02-03 @ 15:12:08
URL: http://eelinmarlenesandelin.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback