Pasta carbonara med ananas

Visst är det härligt att sluta klockan 17.30 och komma hem till att mannen i huset fixat och donat? Lövavskiljarna till stuprännorna är inköpta och ditsatta, stoppet till dörren till uteplatsen är nu användbart, gräset är klippt och trimning gjord. Även kylskåpet var fullt utifrån min lista och tvätten vikt. Skönt att bara kunna ställa sig vid spisen och sen hoppa in i duschen efter jobbet!
 
Låt inte dagens middag skrämma er med en bild som ser ut som kräk. Det är faktiskt gott och mycket barnvänligt dessutom!
 
 
Pasta carbonara med ananas
 
2 paket bacon
1 stor burk krossad ananas
1 burk skivade champinjoner
1 röd paprika
1 orange paprika
5 dl vispgrädde
2 msk smör
1 grönsaksbuljongs tärning
4 msk vetemjöl
salt
svartpeppar
pepparmix
 
Skär bacon i mindre bitar och knaperstek. Lägg baconen på hushållspapper för att rinna av.
Häll ananas och champinjoner i en sil och spara spadet.
Skär paprikor i småbitar.
Fyll upp spadet med grädde så det blir ca 7 dl.
Fräs smöret i stekgrytan ihop med flottet från baconet.
Lägg i paprika, svamp och ananas och låt fräsa under omrörning.
När fräset fått lite färg, smula ner buljong och pudra över mjölet. Rör om och häll på gräddblandningen, låt småkoka under omrörning ca 10 min.
Blanda ner baconen och smaka av med salt, svartpeppar och pepparmix.
Servera med bandspagetti.



Kommentarer
Malin -Änglamamma och gravid

Det där låter ju supergott!!
Älskar ananans, så jag borde verkligen prov att ha det i en sådan röra!! Tack för tipset!

Svar: Det tycker jag absolut att du ska göra! Ananas och bacon passar väldigt bra tillsammans! :)
Ida Nilsson

2013-08-06 @ 19:50:21
URL: http://josefinaelma.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback